Mainos

Uudet määräykset syynä rekkajonoihin Venäjälle

Rekkaliikenne Venäjälle on yhä pahasti jumissa Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikoilla. rekkajonot Suomesta Venäjän rajalle ovat yön mittaan kasvaneet parin kilometrin pituisiksi. Tavaraliikenteen raja-asemilla johtuu Venäjän tullin saamista uusista määräyksistä.

Rekkaliikenne seisoo Venäjän vastaisilla rajoilla


Venäjän tulli sekä rajavyöhyke ovat tällä hetkellä täynnä rekkoja. Iltakymmenen ja aamuviiden välillä Suomesta rajan yli pääsi Vaalimaalla vain noin nelisenkymmentä rekkaa. Enempää ei voitu laskea läpi, jottei rajavyöhyke olisi tukkeutunut. Jo illalla Venäjän puolelle jonotti rekkoja yli kilometrin pituudelta ja Venäjän puolella jonon pää ulottui lähes rajalle saakka.

Tulli alkoi eilen soveltaa määräystä, joka on astunut voimaan 20. toukokuuta. Itäisen tullipiirin johtajan Tommi Kivilaakson mukaan kuorma-autoja on alettu tarkastaa Venäjän tulleissa tehostetusti. Uuden määräyksen liitteenä on pitkä lista eri tavaranimikkeitä, jotka kuuluvat tehotarkastuksen piiriin.

Käytännössä tämä tarkoittaa Kivilaakson mukaan sitä, että kaikista kuorma-autoista noin puolet tarkastetaan perinpohjaisesti Venäjän raja-asemilla. Torstaina puolenpäivän aikaan vaalimaalla ja Nuijamaalla olivat jonot Suomen puolella parin kilometrin mittaiset.

Kivilaakson arvion mukaan kuorma-autojen jonotusajat hupenevat päivän aikana muutamiksi tunneiksi. Viikonloppuna hän uskoi tavaraliikenteen jo sujuvan liki normaalisti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.