Mainos

Uudet maalaukset vetivät Pyhän Olavin kirkon täyteen

Tyrvään Pyhän Olavin kirkon sisätilat on avattu ensimmäistä kertaa yleisölle sen jälkeen kun kirkko kesällä 2005 suljettiin maalaustöiden vuoksi.

Maalausurkan tuloksena kirkkosalia koristaa sata teosta. Samalla päättyi yli kymmenen vuotta kestänyt tuhopoltetun kirkon jälleenrakenuusprojekti.

- Tätä iloa ei voi oikein sanoin kuvata. Tällainen päivä kaiken sen dramatiikan jälkeen, mikä vuodesta 1997 on kirkkoon liittynyt. Nyt ympyrä sulkeutuu ja saamme juhlia tämän valtavan kansan kanssa sitä, että työ on valmis ja nähdä, kuinka onnistunut se on, iloitsi Sastamalan seurakunnan kirkkoherra Osmo Ojansivu.

Taiteilijoiden Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan teoksiin tutustui heti ensimmäisen päivän aikana lähes tuhat ihmisiä. Kaksikon kirkkotaide sai seurakuntalaisilta ylistävän vastaanoton.

- Tämä on hyvin poikkeuksellista ja uudenlaista kuvakieltä. Kirkko tilana ei syö taidetta, eikä taide syö tilaa, vaan ne ovat hyvin harmonisessa suhteessa, kehui myös Turun arkkihiippakunnan piispa Kari Mäkinen.

Sastamalassa Rautaveden rannalla muinaisella kirkkoniemellä sijaitseva keskiaikainen kivikirkko joutui tuhopolton kohteeksi syyskuussa 1997.

Katso Tuula Malinin juttu (Kymmenen uutiset 15.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.