Mainos

Uudet lentoyhtiöt otettu hyvin vastaan

Suomen uusien lentoyhtiöiden toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Air Finland, Ryanair ja Flying Finn ilmoittavat, että odotukset ovat ylittyneet ja toiminta kehittyy.

Uudet lentoyhtiöt ilmoittavat, että yhtiöiden alkutaival on lähtenyt yli odotusten, ja tulevaisuuskin näyttää hyvältä. Alkuvaikeuksien jälkeen ihmisten ennakkoluulot ovat muuttuneet myönteiseksi palautteeksi, ja koneet ovat alkaneet täyttyä.

Air Finland hankkii elokuussa toisen lentokoneen ja lisää henkilökuntaa noin puolella, kun taas Flying Finn lisää reittejään kotimaassa.

Lentokoneiden käyttöaste vaihtelee yhtiöstä ja kohteesta riippuen. Flying Finn ilmoittaa, että parhaimmillaan Lontooseen lennetään noin puoleksi täysillä koneilla, mutta silti tulosta on tullut yli odotusten.

Air Finlandin koneista osa on täynnä, mutta keskimääräiseksi käyttöasteeksi jää noin 60 prosenttia. Kun kustannukset ovat vähäiset ja kustannusrakenne väljä, koneidenkaan ei tarvitse olla kovin täynnä.

- Kevyt organisaatio, hyvin neuvotellut lentokoneen leasing-sopimukset ja ylipäänsä sellainen koko organisaation ja porukan yhteen hiileen puhaltaminen. Niin sen tuloksena me saamme tämän organisaation toimimaan kustannustehokkaasti, talousjohtaja Harri Näivö Oy Air Finland Ltd:stä kertoo.

Suomalaisille internetistä matkojen varaaminen on ollut hieman uutuuden kankeaa. Osa uusista lentoyhtiöistä onkin laajentanut myyntiään puhelinpalveluihin ja matkatoimistoihin. Henkilökohtaista palvelua pidetään vielä arvossa, ja matka uskalletaan varata internetistäkin pienellä tuella ja avustuksella.

- Kilpailussa on tällä hetkellä voittajana kuluttaja, suomalainen matkustaja. Eli hinnat on tullut alaspäin niin perinteisillä lentoyhtiöillä kuin uusilla tulokkaillakin. Eli markkinoita muokataan tällä hetkellä uudelleen, johtaja Juha Kumara Töölön Matkatoimisto Oy:stä kertoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.