Mainos

Uudet kierrätysmuovipullot kauppoihin

Suomalaiset ovat maailman huipulla kierrättämisessä. Täytettävien pakkausten palautusaste on 98 prosenttia.

Pehmeä ja kevyt kertakäyttömuovipullo muuttuu pantilliseksi kierrätyspulloksi vuodenvaihteessa. Kierrätysmuovipulloja ei käytetä uudelleen sellaisenaan, vaan niistä otetaan talteen muovi uusiokäyttöä varten.

Suomen Palautuspakkauksen toimitusjohtaja Pasi Nurmisen mukaan pullojen muovin uusiokäyttö on vallitseva trendi Euroopassa. Hänen mukaansa on suhteellisen harvinaista nähdä uudelleen täytettäviä muovipulloja.

- Kierrätysmuovipullojen käyttöönotto johtuu veromuutoksesta. Näiltä materiaalina hyödynnettäviltä pakkauksilta poistuu lisävero vuoden vaihteessa. Tästä syystä valmistajat siirtyvät näihin kierrätysmuovipulloihin. Myöskin tölkkien käyttö tulee lisääntymään, Nurminen toteaa.

Suomen Palautuspakkaus on varautunut siihen, että kaupoissa on ensi viikolla jonkin verran hämminkiä, kun kuluttajat totuttautuvat uusiin muovipulloihin.

Olut myös muovipulloon

Uudistuksen tarkoitus on helpottaa kierrätystä. Kaikki neljä pantillista juomapakkausta: Lasipullo, uudelleen täytettävä muovipullo, tölkki ja uusi kierrätysmuovipullo, voidaan vastedes entistä useammin palauttaa samaan automaattiin.

- Meidän tavoitteena on, että pystymme yhtenäistämään erilaisia järjestelmiä niin, että kuluttaja voi palauttaa kaikki pakkaukset samaan paikkaan.

- Suomi on oikeastaan maailman huipulla siinä mielessä, että täytettävien pakkausten palautusaste on 98 prosenttia, tölkeissä noin 90 prosenttia. Se on kansainvälisesti ottaen aika kova luku, Nurminen summaa.

Oluen juojat voivat ensi viikosta lähtien hörppiä juomansa lasipullon lisäksi myös kierrätettävästä muovipullosta. Olut säilyy juomavalmistajien mukaan molemmissa pulloissa puoli vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.