Mainos

Uudet kansallispuistot selviävät marraskuussa

Ympäristöministeri Ville Niinistö päättää marraskuussa, mitkä ministeriön saamista kansallispuistoesityksistä etenevät. Ympäristöministeri ei vielä kerro, kuinka monta uutta kansallispuistoa Suomeen olisi tulossa.

- Lyhyellä aikavälillä ei voi käynnistää kovin montaa kansallispuistohanketta. Pyrimme kuitenkin antamaan palautetta kaikista kansallispuistoesityksistä. Osaa niistä voidaan viedä eteenpäin muiden suojelukeinojen avulla. Kaikista ei tarvitse tehdä kansallispuistoja, linjaa ympäristöministeri Ville Niinistö (Vihr.).

Ympäristöministeriö sai heinäkuun loppuun mennessä 18 ehdotusta uusiksi kansallispuistoiksi. Lisäksi käsittelyssä on yksi aiempi ehdotus. Kahdessa ehdotuksessa esitetään olemassaolevien kansallispuistojen laajennuksia.

Uusia kansallipuistoja on ehdotettu esimerkiksi Käsivarren tuntureille, Tampereen Teiskoon, Porkkalaan, Salon Teijoon, Kuhmoon, Suomussalmen Hossaan ja Etelä-Pohjanmaalle.

- Valmistelemme asiaa yhteistyössä maanomistajien, kuntien ja matkailuyrittäjien kanssa. Yksi kriteeri valinnassa on se, kuinka laaja alueellinen ja seudullinen tuki kansallispuistoesityksellä on, korostaa ministeri Niinistö.

Suomessa on tällä hetkellä 37 kansallispuistoa. Kansallipuiston minimipinta-ala on 1 000 hehtaaria ja kansallipuisto voidaan perustaa vain valtion omistamille maille. Jatkovalmisteluun päätyvät todennäköisimmin sellaiset kansallispuistoehdotukset, jotka sijoittuvat jo valtion omistuksessa oleville alueille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.