Mainos

Uudet järjestelyt painoivat Pohjolan kurssia

Henkivakuutusalalla tapahtuu muutoksia, kun Pohjola, Suomi-yhtiöt ja Ilmarinen tekevät keskinäisiä uudelleenjärjestelyjä.

Helsingin pörssissä vakuutusyhtiö Pohjolan kurssi painui aamulla selvään, yli kuuden prosentin laskuun sen jälkeen, kun Pohjola, Ilmarinen ja Suomi-yhtiö aamulla kertoivat keskinäisistä omistus- ja liiketoimintajärjestelyistään. Pohjolan osaketta myös vaihtui varsin vilkkaasti. Muuten pörssi avautui varsin myönteisissä tunnelmissa.

Pohjola, Suomi-yhtiöt ja Ilmarinen ovat tehneet henkivakuutusliiketoimintansa uudelleenjärjestelystä esisopimuksen, jonka mukaan Pohjola ostaa Suomi-yhtiöltä yhden miljardin euron vakuutuskannan ensi vuoden alussa.

Liiketoimintakaupan hinta on 23 miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen Pohjola vastaa henkivakuutusten uusmyynnistä ja hoitopalveluista. Samalla Suomi-yhtiön ja Ilmarisen keskinäinen omistus Pohjolassa muuttuu. Pohjola purkaa ristiinomistuksensa Suomi-yhtiössä ja Ilmarisessa. Järjestely vaatii vielä viranomaisluvan ja hallintoelinten hyväksynnät.

Pohjolan tulos kasvoiVakuutuskonserni Pohjolan liikevoitto nousi viime vuonna 198 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 167 miljoonaa euroa. Vakuutusmaksutulo kasvoi 4,6 prosenttia 739 miljoonaan euroon ja yhdistetty kulusuhde parani 105,1 prosenttiin, yhtiö kertoi tiedotteessaan.

Pohjolan rahastopääomat kasvoivat 80 prosenttia runsaaseen 1 miljardiin euroon. Tänä vuonna yhtiö odottaa vakuutusmaksutulonsa kasvavan Suomen bkt:tä nopeammin ja vahinkovakuutuksen kannattavuuden paranevan.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.02.2004)

Suomi-yhtiön edustajiston jäsen, professori Jarmo Leppiniemi, kannattaa Suomi-yhtiön kutistamista ja siirtymistä Pohjolan suuromistajaksi.

Suomi-yhtiön toimitusjohtaja Eino Halosen mukaan suuressa pörssiyhtiössä on ollut kitkapintoja. Suomi-yhtiön toiminta tehostunee uudelleenjärjestelyistä.
(Talousuutiset 27.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.