Mainos

Uudet iskut tähänastisista voimakkaimmat

Viimeöiset Afganistanin pommitukset olivat tähänastisista voimakkaimmat. Taleban-järjestö ilmoittaa 25 kuolleen tulituksissa. Sen mukaan myös Osama bin Laden on edelleen Afganistanissa.

Ilmakuvaa räjähdyksistä Afganistanissa


Yhdysvallat käynnisti yöllä tähän asti voimakkaimmat ilmaiskut Afganistanissa sitten sunnuntaina aloitetun operaation. Tulituksessa käytettiin pommeja ja ohjuksia.

Afganistania hallitseva Taleban-järjestö ilmoittaa kymmenen ihmisen kuolleen maan pääkaupungissa Kabulissa lähellä tullirakennusta, paikallinen uutistoimisto AIP kertoo.

- Siviilejä tapetaan. Mikä voisi olla suurempaa terrorismia kuin tämä, opetusministeri Amir Khan Muttaqi sanoi AIP:lle. Muttaqin mukaan surmansa saaneet ovat saman perheen jäseniä ja joukossa on naisia ja lapsia.

Yhdysvallat iski pommein ja ohjuksin Kabuliin ja muihin kaupunkeihin varhain tänään paikallista aikaa. Myös Taleban-hallinnon varuskunnat ja koulutusleirit joutuivat amerikkalaisten sotilaslähteiden mukaan tulilinjalle.

Silminnäkijöiden mukaan Kabuliin pudotettiin ainakin 12 ommia, joista osa lähelle kaupungin keskustaa. Kabulin lentokentältä kuultiin niin ikään voimakkaita räjähdyksiä. Yhdysvaltojen kerrottiin myös pommittaneen Talebanin bunkkereita raskaalla aseistuksella.

Amerikkalaiset pommikoneet iskivät Kabuliin useana aaltona myös eilen illalla.

15 kuoli Kandaharissa

Amerikkalaisen uutiskanava CNN:n mukaan myös Eteläisen Afganistanin Kandaharin kaupunkia tulitettiin voimakkaasti. Taleban-komentajan mukaan tulituksissa on kuollut ainakin 15. Myös heistä useiden sanotaan olleen naisa ja lapsia.

Afganistanilaisministerin mukaan ilmatulitus aiheutti tuhoa Kandaharin hallintorakennuksissa ja asuinkortteleissa. Kaupungin asukkaat pakenevat viime yön ankarien tulitusten jälkeen, amerikkalaisen uutiskanava CNN:n kuvat osoittavat.

Taleban: Bin Laden edelleen Afganistanissa

CNN:n amerikkalaislähteestä saaman tiedon mukaan ensimmäisissä ilmaiskuissa sunnuntaina olisi saanut surmansa useita Talebanin johtomiehiä ja kaksi Taleban-liikkeen ylimmän johtajan, mullah Mohammad Omarin sukulaista.

Talebanin edustaja on ilmoittanut, että Yhdysvaltain terorri-iskujen epäilty Osama bin Laden on turvassa salaisessa paikassa Afganistanissa. Taleban sanoi eilen, että yli 70 ihmistä on kuollut ja sadan haavoittunut aiemmissa iskuissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.