Mainos

Uudet EU-komissaarit kokoontuvat heinäkuussa

Uusien EU-komissaarien on määrä pitää ensimmäinen kokouksensa heinäkuun 16. päivänä. Siihen mennessä tulisi olla selvillä Romano Prodin johtaman uuden komission kokoonpano ja salkkujako.

Lehtitietojen mukaan Prodi odottaa EU-maiden nimeävän omat komissaariehdokkaansa viimeistään viikkoa ennen suunniteltua kokousta eli 8.-9. heinäkuuta.
Uusi komissio on määrä esitellä 21. heinäkuuta vastavalitulle Euroopan parlamentille, jonka odotetaan virallisesti nimittävän uuden komission syyskuun aikana kuultuaan ensin jokaista komissaariehdokasta.

Komission muodostamisesta keskusteltiin eilisiltana, kun tuleva komission puheenjohtaja tapasi EU:n ulkoministereitä Luxemburgissa. Luxemburger Wort -sanomalehti kertoo, että Romano Prodi olisi erillisessä tapaamisessa kehottanut pääministeri Jean-Claude Junckeria nimittämään naisen Luxemburgin komissaariehdokkaaksi.

Junckerin mukaan sopivia naisehdokkaita ei kuitenkaan ole tarjolla. Väistyvä EU-parlamentti on vaatinut, että uudessa komissiossa tulisi olla enemmän naisia kuin vanhassa. Keväällä eronneessa, nyt virkaatekevässä komissiossa on viisi naista ja 15 miestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.