Mainos

Uudet avaruusturistit valittiin

Amerikkalainen avaruusmatkoja järjestävä yhtiö on ilmoittanut valinneensa kaksi uutta avaruusturistia kahden seuraavan vuoden lennoille. Molemmat matkalle lähtijät ovat amerikkalaisia.

Newyorkilainen Space Adventures -yhtiö kertoo valinneensa kaksi uutta avaruusturistia, jotka pääsevät venäläisellä Sojuz-aluksella kansainväliselle avaruusasemalle. Yhtiö ei vielä paljasta turistien nimiä, mutta kertoo heidän olevan amerikkalaisia. Toinen on 38-vuotias kiinteistöalalla Manhattanilla työskentelevä mies.

Turistit valittiin noin tusinasta lääkärintarkastuksen läpäisseestä ja maksukykyisestä ehdokkaasta. He maksavat kumpikin 8-10-päivää kestävästä seikkailusta 20 miljoonaa dollaria. Matkat ovat ensi vuoden lopulla ja vuoden 2005 aikana.

Aiemmin avaruudessa ovat venäläisten turisteina käyneet amerikkalainen Dennis Tito ja eteläafrikkalainen Mark Shuttleworth.

Suurin osa 20 miljoonan hinnasta menee kertakäyttöisten Sojuz-alusten rakentamiseen. Avaruusturismista toivotaan kuitenkin jatkossa suurempaa rahoituslähdettä Venäjän avaruusohjelmalle. Space Adventures alkaa seuraavaksi kaupata lippuja vuoden 2007 lennoille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.