Mainos

Uudenvuoden paluuliikenne odotettua vilkkaampaa

Uudenvuoden paluuliikenne oli eilen odotettua vilkkaampaa. Ruuhkia ei kuitenkaan päässyt syntymään. Liikenne oli etenkin nelostiellä Tielaitoksen ennusteita vilkkaampaa.

Autojono

Suurimmat automäärät nähtiin iltapäivällä neljän viiden aikoihin. Esimerkiksi viiden aikaan iltapäivällä Mäntsälän kohdalla kulki 1 200-1 300 autoa tunnissa, kun Tielaitoksen ennuste oli 800 autoa. Ruuhka syntyy, kun tiellä kulkee yli 1 500 autoa tunnissa. Iltaa kohden liikenne rauhoittui.

Hyvissä ajoin liikkeelle

Näyttää siltä, että tienkäyttäjät ottivat huomioon pimeyden ja sateen ja lähtivät hyvissä ajoin liikkeelle, arvioi Tielaitoksen liikennekeskuksen Tampereen päivystäjä Seppo Leppänen. Finnair toi sunnuntaina Helsinkiin ylimääräisillä vuoroilla juhlijoita, jotka olivat viettäneet vuosituhannen vaihteen Pohjois-Suomessa. Lauantaina vuoroja oli karsittu vähäisen matkustajamäärän vuoksi. Vuosituhannen vaihteen ja alun liikenne sujui lentoliikenteessä ongelmitta.

Luumäellä onnettomuus

Valtatie kuudella Luumäellä sattui linja-auton, rekan ja henkilöauton yhteenajo eilen illalla. Henkilöautossa matkustajana ollut nainen loukkaantui, autot kolhiintuivat ja tukkivat tien. Ketjukolari sattui Taavetin keskustasta kilometrin verran Lappeenrannan suuntaan, kun venäläinen bussi kääntyi valtatie kuudelta Pärsäniemen suuntaan.

Takaa tulevat autot eivät huomanneet bussin kääntymistä ajoissa. Pari rekkaa pääsi ohittamaan bussin oikealta, mutta kolmas lähti heittelehtimään. Se törmäsi ensin henkilöautoon ja sen jälkeen vielä venäläiseen bussiin, jossa oli 35 matkustajaa. Henkilöautossa matkustajan istunut nainen toimitettiin sairaalaan, mutta muut selvisivät törmäyksestä vammoitta. Rekka ja linja-auton takaosa vaurioituivat.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja