Mainos

Uudenvuoden juhlinta työllisti poliisia

Suomalaiset ovat selviytyneet uudenvuodenyön vietosta suhteellisen vähäisin vammoin. Raketteja ammuttiin varovaisemmin kuin viime vuonna, ja juhlinta sujui poliisien mukaan ilman vakavia väkivallantekoja.

Vakavia silmävammoja ilotulitteet aiheuttivat kuitenkin tänäkin vuonna. Hyksin silmäklinikalla on hoidettu useita 11-15 -vuotiaita lapsia, joiden silmiä ilotulitteet ovat vahingoittaneet. Vakavimman silmävamman sai lapsi, jonka kasvoille lensi kaverin heittämä ilotulite.

Uudenvuodenyön juhlijat työllistivät poliisia koko maassa, paikoin jopa ennätyksellisen vilkkaasti. Poliisit hälytettiin lukuisia tappeluja rauhoittamaan, kotikäynneille ja sammuneita kuljettamaan. Esimerkiksi Kuopion poliisi arvioi, että tekemistä oli yli kaksinverroin normaaliin viikonloppuun verrattuna. Turussa taas hälytyksiä oli reilut puolitoista kertaa niin paljon kuin viikonloppuyönä tavallisesti. Sen sijaan monien pienempien paikkakuntien poliisit luonnehtivat uudenvuodenyötä jopa rauhalliseksi. Juhlan synkeään puoleen kuuluivat myös useat rattijuopumustapaukset ja kolarit. Loukkaantuneiden vammat jäivät kuitenkin melko vähäisiksi. Virkavallan apuun luottivat myös monet koiranomistajat, joiden lemmikit säikähtivät ilotulitusta ja karkasivat tietymättömiin.

Lukuisia vinttipaloja

Pelastuslaitosten yö oli normaalin uudenvuoden kaltainen, joillakin paikkakunnilla jopa odotettua rauhallisempikin. Raketit sytyttivät useita tulipaloja eri puolilla maata, mutta ketään ei kuollut paloissa. Suomen palolaitokset ovat kiitelleet, että työvoimaa on saatu hälytettyä ripeästi paikalle uudenvuodenaatosta ja palomiesten lakosta huolimatta.

Vakavin rakettien aiheuttama tulipalo sattui Kemissä, jossa vanhusten palvelutalon katto syttyi palamaan aattoiltana. Palo sai alkunsa ilmeisesti räystään alle lentäneistä ilotulitteista, joiden jäännöksiä löytyi rakennuksen vierustalta runsaasti. Palopaikan alapuolella sijainneen osaston väki onnistuttiin evakuoimaan palon alkuvaiheessa.

Kokkolan Rytimäellä ilotulitusraketit sytyttivät aattoiltana rivitalon ullakon aluskaton. Ulkona räjäytetyt ilotulitteet olivat sytyttäneet ensin talon ulkoseinän, mistä kipinät levisivät ullakolle.

Myös Hämeenlinnassa rivitalon ullakko syttyi palamaan ilmeisesti nuorisojoukon ammuskelemien rakettien sytyttämänä.

Kotkassa taas ilmanvaihtoventtiiliin heitetty ilotulitusraketti sytytti puoliltaöin palonalun Karhuvuoren urheilutalossa. Roomalaisen kynttilän kipinät sytyttivät varastossa olleet voimistelupatjat, mutta palokunta ehti hätiin ennen kuin tuli levisi laajemmalle.

Helsingin Fleminginkadulla ilotulitusraketti lensi ikkunasta sisään ja sytytti tyhjän asunnon lattian heti puolenyön jälkeen. Palokunnan oli murtauduttava huoneistoon, koska asukkaat eivät olleet kotona. Palo oli kuitenkin sammunut itsekseen, ja huoneisto kärsi vain savuvahinkoja.

Joensuussa epäillään omakotitalon paloa raketin aiheuttamaksi. Puolitoistakerroksisen talon siipiosan ullakko syttyi palamaan hiukan puolenyön jälkeen.

Espoon Matinkylässä oli myöhään aattoiltana uhkaava tulipalo, kun 15-kerroksisen talon ylimmässä kerroksessa sijaitseva sauna syttyi palamaan. Huolimatta erittäin korkean rakennuksen sammuttamiseen liittyvistä ongelmista, palokunta sai palon hallintaansa, eikä se ehtinyt levitä saunan ulkopuolelle.

Turussa sattui uudenvuodenpäivän aamuna huoneistopalo, jossa yksiö tuhoutui täysin ja siinä asunut nuori mies sai vammoja. Siitä, oliko palo uudenvuoden räjähteiden aiheuttama, ei ole varmuutta.

Dragsfjärdissä Turun saaristossa osa Ytterkullan ala-asteen katosta paloi uudenvuodenyön aamupuolella. Palon syy ei vielä torstaina ollut selvillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.