Mainos

Uudenvuoden juhlinta sujunut melko rauhallisesti

Vuodenvaihteen juhlinta on sujunut varsin rauhallisesti koko maassa. Juhlia järjestettiin tavanomaiseen tapaan lukuun ottamatta Espoota, jossa juhlakonsertti ja -vastaanotto peruttiin kauppakeskus Sellon joukkosurman takia.

Poliisille yö oli erittäin vilkas muun muassa ilkivallantekojen ja tappelunnujakoiden takia, mutta vakavia välikohtauksia ei sattunut. Juhlintaa rauhoitti runsaan viidentoista asteen napakka pakkanen.

Ilotulitteet aiheuttivat tälläkin kertaa silmävammoja sekä palonalkuja, tosin tavallista vähemmän. Aamuneljään mennessä Hyksin silmätautien klinikalla oli hoidettu tulitteiden takia viittä potilasta, joista kolme oli aikuisia ja kaksi lapsia. Kahden loukkaantuneen vammat olivat vakavia. Klinikka oli ennakkoon varautunut noin kymmeneen potilaaseen.

Uhkaavin tulipalo koettiin Pohjanmaalla Mustasaaressa, missä ikkunasta sisään lentänyt raketti oli polttaa puisen koulurakennuksen. Palokunta onnistui kuitenkin rajaamaan liekit yhteen luokkaan. Myös Pohjois-Savossa Maaningalla sekä Uudellamaalla Vantaalla tulitteet aiheuttivat lieviä palovahinkoja asuinrakennuksille.

Hätärakettien ammuskelu vähentyi merivartiostojen mukaan selvästi aiempiin vuodenvaihteisiin verrattuna.

Tänä uutenavuotena olivat voimassa uudet säädökset, joiden mukaan ilotulitteen ampujan on käytettävä suojalaseja eikä tulitteita saanut enää myydä alaikäisille. Helsingin poliisista arvioitiin, että uusia ohjeita näytettiin noudattavan öisen juhlinnan aikana yllättävän hyvin.

Tukes varoittaa vielä ilotulitteita hamstranneita ihmisiä:

- Haluamme korostaa, että omatekoisten pommien tekeminen on erittäin vaarallista puuhastelua, Tukesin yli-insinööri Harri Roudasmaa sanoo.

(MTV3 - STT)

Katso Pauli Poutasen juttu (Seitsemän uutiset 1.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.