Mainos

Uudenmaan kasvukunnat huolissaan päivähoitokustannusten kasvusta

Uudenmaan kasvukunnat vaativat valtionosuusjärjestelmään tarkistuksia.

Uudenmaan liitto, alueen kunnat ja kansanedustajat katsovat hallintoministeri Jouni Backmanille jättämässään kirjelmässä, että ikärakenteeltaan nuorten kaupunkien erityisongelmat ja kaupungistumisen tuomat kustannukset olisi tunnustettava valtionosuuteen oikeuttaviksi tekijöiksi.

Aiheen kirjelmöintiin on antanut uusi päivähoitolaki, joka lisää muuttovoittoisella Uudellamaalla kunnallisen päivähoidon kysyntää. Kirjelmässä ennakoidaan, että kustannukset tulevat kasvamaan myös tulevaisuudessa, jos velvoitteet pysyvät ennallaan.

-Kuntien vuoden 1997 tilinpäätöstietojen perusteella on osoitettavissa, että kunnallistalouden kriisi on siirtynyt maalta taajamiin. Kriisikunnat ovat juuri niitä, joissa pienten lasten hoidon määrä ja kustannukset ovat kasvaneet. Vuosikatteet painuvat miinukselle suhteellisesti yleisemmin suurehkoissa tai keskisuurissa kunnissa, kirjelmässä arvioidaan.

Päivähoitokustannusten kasvu vaivaa voimakkaimmin Helsinkiä, Tuusulaa, Järvenpäätä, Espoota ja Nurmijärveä, joissa hoitohenkilökuntaa joudutaan lähivuosina eniten lisäämään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.