Mainos

Uudenkaupungin Porsche-tuotanto voi alkaa

Suunnitelmat Porsche Boxster -urheiluautojen valmistamisesta Suomessa ovat saaneet sinetin. Porsche AG ja Valmet Automotive Oy allekirjoittivat autojen valmistusta koskevan sopimuksen eilisiltana Helsingissä.

Porsche Boxsterin sarjatuotanto alkaa Uudessakaupungissa syyskuun alussa. Tarkoituksena on valmistaa vuosittain yli 5000 urheiluautoa.

Valmistelut tuotannon aloittamiseksi Uudessakaupungissa aloitettiin viime tammikuussa, kun osapuolet sopivat yhteistyöstä. Parhaillaan on käynnissä ns. esisarjatuotanto, jonka aikana viimeistellään tuotantotekniikkaa ja koulutetaan Valmet Automotiven henkilöstöä.

Toimitusjohtaja Juhani Riutta kertoo, että Porschen valmistus ei tuo Uuteenkaupunkiin juurikaan lisää työpaikkoja. Opel Calibran valmistus loppuu piakkoin, ja Calibran tilalle tulee Porsche.

Riutan mukaan Porschea valmistetaan Uudessakaupungissa niin kauan kuin autolla on kysyntää.
-Tällä hetkellä markkinat vetävät niin, että Porsche Boxsteria saa jonottaa jopa 10 kuukautta, joten siinä mielessä tilanne on meidän kannaltamme hyvä.

Viime vuonna Euroopassa myyntiin tullut Porsche Boxster -malli on osoittautunut suurmenestykseksi kaikilla markkinoilla, eikä Porschen oma tehdas Stuttgartin lähellä Zuffenhausenissa kyennyt tyydyttämään kysyntää myynnin alettua Pohjois-Amerikassa. Zuffenhausenissa tehdään 15 000 Boxsteria vuodessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.