Mainos

Uuden vuoden juhlinta vaati yhden kuolonuhrin

Uudenvuoden juhlintaa hillitsi odotetusti kova pakkanen. Juhlinta vaati tänä vuonna yhden kuolonuhrin.

Hyytävä pakkanen hillitsi vuodenvaihteen juhlintaa, ja järjestyshäiriöt jäivät viranomaisten mukaan tavanomaista vähäisemmiksi. Ilman kuolonuhreja ei kuitenkaan selvitty, sillä nuori mies havaittiin kuolleeksi pian talteenoton jälkeen uudenvuodenaaton iltana Turussa.

Uudenvuoden aattona sekä vuoden ensimmäisenä yönä palokuntia työllistivät lukuisat tulipalot eri puolilla maata. Helsingissä kaksi ihmistä joutui sairaalaan puukotuksen ja kaksi muiden vammojen vuoksi, kun ravintolaillan päätteeksi syntyi välikohtaus. Niin ikään Juvalla yksi ihminen sai vammoja puukotuksessa.

Uudenvuodenyön liikenteen pahin turma sattui aamuyöllä Tampereella, kun henkilöauto ja bussi kolaroivat. Yhteenajossa loukkaantui viisi ihmistä, heistä kaksi vakavammin.

Aattoillan ja yön tulipalot eivät vaatineet ihmishenkiä. Leppävirralla ja Kauhajoella tuli tuhosi omakotitalot, kun taas Järvenpäässä ja Lahdessa palo vaurioitti rivitaloja. Vantaalla ilotulitusraketit sytyttivät tuleen sekä rivitalon että luhtitalon. Lisäksi tulta jouduttiin sammuttamaan ainakin Kuopiossa ja Parkanossa.

Uudenvuodenpäivän aamu oli vilkasta aikaa esimerkiksi Helsingin poliisilla. Puolen yön ja aamukuuden välisenä aikana oli tullut yli 230 tehtävää, mikä on huomattavasti enemmän kuin tavallisena viikonloppuyönä.
Uudenvuodenyönä mitattiin kuluvan talven kovimpia pakkaslukemia. Talven epävirallinen pakkasennätys 40,3 astetta kirjattiin Keski-Pohjanmaan Toholammilla. Pakkanen saattoi vaikuttaa myös siihen, että Helsingin Senaatintorilla uutta vuotta otti vastaan noin 1500 kaupunkilaista, vain murto-osa tavanomaisesta.

Alle 18-vuotiaita nuoria jouduttiin Helsingissä viemään selviämisasemalle vain muutama. Suomenlahdella, Saaristomerellä ja Pohjanlahdella on nähty runsaasti maista ammuttuja hätäraketteja, jotka eivät ole aiheuttaneet toimenpiteitä. Ensimmäisten tietojen mukaan ilotulitusraketit aiheuttivat tavanomaista uuttavuotta vähemmän silmävammoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.