Mainos

Uuden-Seelannin suurtragedia: Perheenjäsenet katselivat kun omaiset kuolivat

Kuumailmapallo syttyi liekkeihin ja syöksyi maahan varhain aamulla omaisten silmien edessä Uudessa Seelannissa, Cartertonin kaupungissa Wellingtonin pohjoispuolella.

Turmassa kuoli 11 ihmistä. Onnettomuus on pahin ilmailuonnettomuus Uudessa Seelannissa 30 vuoteen.

Poliisin mukaan turma sattui, kun kuumailmapallo oli laskeutumassa. Pallon kori osui voimajohtoihin, joka syttyi palamaan törmäyksestä syntyneistä kipinöistä.

Kuumailmapallon kyydissä oli 10 matkustajaa ja lentäjä. Kukaan ei selviytynyt hengissä. Poliisin mukaan kaksi matkustajaa oli hypännyt kyydistä ennen kuin pallo iski maahan.

"Kuinka kerromme tästä lapsillemme"

Kyydissä olleet olivat viisi pariskuntaa lähialueelta. Silminnäkijän mukaan osa maassa odottavista omaisista näki pallon tuhoutuvan silmiensä edessä.

- Se oli kamalaa. Sanoin miehelleni, että "Voi ei, kuumailmapallo on tulessa!" Näimme kahden ihmisen hyppäävä korista ja sanoin miehelleni Neilille, että he eivät selviä pudotuksesta, kertoo Aurea Hickland The New Zealand Herald -lehdelle.

- Kuumailmapallo ampaisi takaisin ylöspäin ja kaikki huusivat - huuto oli aivan kamalaa - ja sitten kori leimahti liekkeihin ja putosi.

- Neil juoksi ulos ja palasi kahden kyydissä olleen omaisen kanssa (jotka olivat olleet odottamassa pallon laskeutumista) ja toinen heistä sanoi, että he olivat ostaneet kuumailmapallokyydin vanhemmilleen joululahjaksi. He vain hokivat, että "kuinka kerromme tästä lapsillemme?", Aurea kertoo järkyttyneenä.

Toisen silminnäkijän David McKinlayn mukaan kuumailmapallo oli 150 metrin korkeudessa kun se syöksyi maahan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.