Mainos

Uuden-Seelannin rauniosta pelastettu: Kuvittelin olevani mennyttä

Uudessa-Seelannissa järistyksen runtelemaan Christchurchiin on saatu tänään pieniä toivonpilkahduksia, kun talojen raunioista on onnistuttu pelastamaan kymmeniä henkilöitä.

Yksi pelastetuista on Anne Vos, joka oli raunioiden alla pahasti puristuksessa yli vuorokauden.

Järistyksen alkaessa Vos oli työpaikallaan ja päätti sukeltaa turvaan pöydän alle.

- Onneksi tein näin. Jos olisin lähtenyt alas portaita tai minnekään muualle, olisi se ollut liian myöhäistä, hän kertoo Courier Mailissa.

Vos jäi kuitenkin betonilohkareen alle, joka painoi hänen kylkiluitaan ja teki hengittämisestä hankalaa.

- Kuvittelin olevani mennyttä, Vos sanoi paikallisen TV3:n haastattelussa.

- Ajattelin, että hyvästi Ann.

Kuvitellessaan kuolevansa, Vos soitti matkapuhelimella raunioista lapsilleen hyvästelläkseen nämä. Myös perhe kuvitteli jo pahinta, kun Vos ei enää vastannut näiden yrittäessä soittaa tälle takaisin.

Perheen ajatteleminen oli kuitenkin ainoa, mikä piti Vosin toivoa yllä raunioissa. Vos jatkoi koputtelua ja avun huhuilua pelastuksen toivossa. Lopulta toivo palkittiin.

Pelastuksen jälkeen Vos kertoi sairaalassa tiedotusvälineille, että hänellä oli raunioissa maatessaan runsaasti aikaa ajatella elämäänsä. Hän kertoi myös kuinka oli kuunnellut avuttomana muiden raunioihin jääneiden avunhuutoja.

- Päätin olla hellempi itseäni kohtaan, enkä murehtia turhaan typeriä asioita, kuten missä laukkuni tai pankki- ja luottokorttini ovat. Mitä väliä sillä on? Voin korvata tuollaiset asiat uusilla myöhemmin. Mutta ihmisiä, heitä ei pysty korvaamaan, Vos totesi.

Lue Vosin tarina myös Courier Mailista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.