Mainos

Uuden nuorisolain voimaantulo viivästyy

Eduskunnan sivistysvaliokunnan kiireiden vuoksi nuorisolain uudistus viivästynee noin kahdella kuukaudella. Lakiuudistuksen tarkoitus on lisätä nuorten omia vaikutusmahdollisuuksia.

Nuorten vapaa-ajan toimintaa koskevan nuorisolain uudistuksen voimaantulo viivästyy. Opetusministeriön neuvottelevan virkamiehen Olli Saarelan mukaan uuden lain oli tarkoitus astua voimaan vuodenvaihteessa, mutta se siirtyy näillä näkymin maaliskuun alkuun.

Saarela kertoo, että nuorisolaki on tällä haavaa sivistysvaliokunnan käsiteltävänä. Hänen mukaansa viivästys johtuu valiokunnan kiireistä. Sivistysvaliokunta haluaa kuulla vielä lisää eri järjestöjen näkemyksiä ennen kuin se vie asiaa eteenpäin eduskunnassa.

Uudistuvan nuorisolain tarkoituksena on edistää nuorten toimia heidän omissa yhteisöissään. Laki ottaa entistä paremmin huomioon myös nuorten omat näkemykset. Saarelan mukaan laki määrittelee aiempaa napakammin esimerkiksi sen, että kunnan velvollisuus on järjestää nuorille mahdollisuus tulla kuulluiksi heitä koskevissa asioissa.

Nykyinen nuorisolaki on ollut voimassa vuodesta 1995 lähtien. Nuorisolaissa nuorilla tarkoitetaan alle 29-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.