Mainos

Uuden kosmetiikkatietokannan uskotaan vähentävän eläinkokeita

EU-komissio on julkaissut uuden tietokannan, joka sisältää tiedot yli 15 000 kosmetiikkatuotteissa käytetyistä raaka-aineista. CosIng (Cosmetics Ingredients) -nimisen tietokannan tarkoituksena on helpottaa kosmetiikkateollisuuden tiedonhankkimista ja jakamista.

Sekä kosmetiikkateollisuus että valvovat viranomaiset voivat tarkistaa tietokannasta, mitkä lait ja säädökset koskevat raaka-aineita. Aikaisemmin tiedot piti etsiä useasta lähteestä.

Eläinoikeusjärjestöt ympäri Eurooppaa toivovat tietokannan olevan askel oikeaan suuntaan ja vähentävän eläinkokeiden määrää.

- Kun tietoa raaka-aineista löytyy avoimesti jaettuna yhdestä paikasta, päällekkäisiä kokeita tehdään todennäköisesti vähemmän. Vastaavan kehityksen tulisi jatkua myös muun koe-eläimiä käyttävän teollisuuden aloilla, sanoo tiedottaja Eeva Suhonen Animaliasta.

Komission jäsenmaiden kanssa tekemä sopimus ja koe-eläinten käyttöä koskeva lainsäädäntö velvoittavat EU-maita etsimään ja käyttöönottamaan eläinkokeille vaihtoehtoisia menetelmiä.

Kosmetiikan eläinkokeiden kohdalla tarve vaihtoehtoisten tutkimusmenetelmien käyttöönottamiselle käy entistä ajankohtaisemmaksi, kun kosmetiikan ainesosien testaus eläimillä kielletään EU:ssa syksyllä 2009

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.