Mainos

Uuden insinööriliiton hyllytetty puheenjohtaja jatkaa

Uuden insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari saa jatkaa tehtävässään. Porokari sai liiton edustajakokoukselta luottamuslauseen äänin 44-23.

Liiton hallitus hyllytti kesäkuussa Porokarin puheenjohtajan tehtävästä. Työilmapiirin liiton toimistolla kerrottiin tulehtuneen pahoin.

Koko jupakka alkoi, kun vastavalittu puheenjohtaja aloitti liiton toimistossa yllättäen yt-neuvottelut tarkoituksenaan irtisanoa kolme naisjohtajaa.

Tilanne kuumeni niin, että keskusjärjestö Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen haukkui paimenkirjeessään liiton päättäjät "saatanan tunareiksi".

Porokari yrittää liennyttää nyt välejään Akavan puheenjohtajan kanssa.

- No kieltämättä tässä on vakavan keskustelun paikka, Porokari toteaa. Hän kuitenkin tuntee saaneensa liitoltaan tuen toimilleen. - Edustajakokous on sitä mieltä, että minun linjani on se, mitä insinöörikunta haluaa.

Puheenjohtaja antaa myös ymmärtää, että yt-neuvottelut insinööriliiton toimistossa tulevat todennäköisesti jatkumaan.

- Täytyy nyt katsoa, miten kukin on lusikkaa sopassa hämmentänyt, Porokari sanoo. - Kyllä tässä varmaan tarvitsee vähän tarkastella, että minkälaista peliä täällä kulisseissa on kukin pelannut.

Vesa Vauhkalasta piti tulla Porokarin seuraaja, mutta edustajakokous päätti asian toisin.

- Tämä oli kieltämättä hieman yllättävää, että se oli näinkin selkeä tulos. Toivottavasti puheenjohtaja ymmärtää jo tästä tapahtumasta sen, että kaikki ei ole ihan samoilla linjoilla hänen kanssaan ja hän ymmärtää lähteä hieman muuttamaan toimintatapojansa, Vauhkala tyytyi kommentoimaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.