Mainos

Uuden hiippakunnan keskus Espooseen

Kirkolliskokous on päättänyt valita Uudenmaan uudeksi hiippakuntakeskukseksi Espoon hallintovaliokunnan ehdottaman Lohjan sijaan.

Uuden hiippakunnan keskukseksi tulee Espoo.

Turussa koolla oleva kirkolliskokous valitsi uudeksi hiippakuntakaupungiksi Espoon. Kirkolliskokouksessa päätös ratkesi tänään äänin 57-45. Vähemmistöön jääneet kannattivat hiippakuntakaupungiksi Lohjaa. Espoon valintaa puolsi sen asema kasvukeskuksena.

Päätöksen mukaan uuden hiippakunnan piispanistuin ja tuomiokapituli sijaitsevat Espoossa. Espoon kirkosta tulee tuomiokirkko ja Kanta-Espoon kirkkoherrasta hiippakunnan tuomiorovasti. Uusi hiippakunta aloittaa toimintansa vuoden 2004 alusta.

Ratkaisu oli yllätys, sillä Lohja tuntui johtavan tiukkaa kilpailua loppuun saakka. Kirkolliskokouksen hallintovaliokunta oli päätynyt täpärästi Lohjan kannalle äänin 9-8. Asian käsittelyn aikana Pertti Simola monien muiden kannattamana kuitenkin ehdotti hiippakuntakaupungiksi Espoota.

Tärkein perustelu Espoon valinnalle oli sen asema kasvukeskuksena. Katsottiin, että hiippakunnan keskusta ja piispaa tarvitaan siellä, missä on eniten väestöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.