Mainos

Uuden hallituksen ministerisalkuista käydään kovaa kisaa

Paavo Lipposen pitäisi viikonvaihteeseen mennessä päättää lähteäkö Jäätteenmäen hallitukseen vai ei.
Demarit painostavat nyt todella kovaa puheenjohtajaansa uuden hallituksen valtiovarainministeriksi.

Jos Lipponen jää hallituksen ulkopuolelle, paineet puoluesihteeri Eero Heinäluoman hallitukseen nousulle kovenevat, sillä jonkun puoluejohdossa on hallituksessa oltava. Ja jos Lipponen ei lähde valtiovarainministeriksi, paikalle noussee ryhmäjohtaja Antti Kalliomäki.

Uuteen hallitukseen keskusta ja SDP saavat siis kumpikin kahdeksan paikkaa ja RKP yhden, joka menee puheenjohtaja Jan-Erik Enestamille. Kahdeksan vuotta oppositiorekeä vetäneessä keskustassa muutamaa nimeä voidaan pitää jo varmana.

Jäätteenmäen jälkeen varmin ministeriehdokas on ryhmäpuheenjohtaja Mauri Pekkarinen, jonka kerrotaan ajavan voimakkaasti itselleen toista valtiovarainministerin salkkua, josta tehdään huomattavasti nykyistä painavampi.

Pekkarisen tavoite on kuitenkin kova: hän haluaisi valtiovarainministeriöön johdettavakseen myös valtionyhtiönyhtiöpoltiikan. Asia on tulenarka ja siitä tulee varmasti yksi hallitusneuvottelujen kovimmista väännöistä.

Varmana ministeriehdokkaana voidaan pitää myös Matti Vanhasta, joka kilpailee kauppa- ja teollisuusministerin postista Seppo Kääriäisen kanssa. Kääriäistä istutetaan myös opetusministeriksi. --

Varteenotettavia ovat myös Juha Korkeaoja ja Olavi Ala-Nissilä. Sen sijaan lappilaisen Hannu Takkulan mahdollisuuksiin ei keskustan sisäpiireissä enää luoteta, vaan kovaksi kisaajaksi on noussut Hannes Manninen Torniosta.

Keskustan eduskuntaryhmän naisilla on nyt hallitukseen tilausta, ja pyrky kuulemma sen mukainen. Varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki on vahvoilla, samoin Liisa Hyssälä ja tilaa voi löytyä vielä yhdelle naiselle.

Demariryhmässä ministerikokemusta on vaikka muille jakaa. Puolueen kestoministeri Sinikka Mönkäre sopii useammallekin ministeripestille, Erkki Tuomiojan jatkosta käy kova kuhina. Lisäksi listoilla pyörivät Tuula Haataisen, Leena Luhtasen, Tarja Filatovin, Jukka Gustafssonin, Jouni Backmanin ja Johannes Koskisen nimet.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.