Mainos

Uudelle turvatulle sähköpostille haettu patenttisuojaa

Maksullinen turvaposti tulee aluksi yritysten ja yhteisöjen käyttöön.

Suomalaisyritykset ovat kehitelleet ratkaisun, jolla perinteinen sähköposti voidaan lähettää turvallisesti ja kirjattuna. Turvapostin toteutukselle on haettu patenttisuojaa.

- Turvaposti ohittaa kokonaan tietoturvaltaan heikon ja usein epävarman sähköpostipalvelimien ketjun. Viesti siirtyy salattuna turvaposti-palvelimelle, josta käyttäjä noutaa sen salattuna, kertoo keksinnön tuottaneen Info Center Finland Oy:n toimitusjohtaja Markku Vettenniemi.
Www-selaimella toimiva turvaposti.fi-palvelu lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestit samalla SSL-salauksella kuin millä Internet-pankit suojaavat asiakkaiden ja Internet-pankin välisen tietoliikenteen.

Aluksi vain yritysten ja yhteisöjen käyttöön


Turvaposti on maksullinen palvelu, joka on alkuvaiheessa tarkoitettu vain suomalaisille yrityksille ja muille yhteisöille. Jatkossa myös yksityishenkilöt voivat käyttää sitä.

Turvaposti-palvelu ei ole sidottu henkilökohtaiseen tietokoneeseen, vaan sillä voi lähettää postia miltä tahansa tietokoneelta mihin tahansa sähköpostiin.

Myös sisältö voidaan näyttää toteen


Turvaposti-palvelun käyttäjä voi lähettää sähköpostinsa myös kirjattuna, jolloin viestin lähetys ja vastaanotto sekä sen sisältö voidaan näyttää toteen.

- Perinteisen kirjatun kirjeen ja saantitodistuskirjeen heikkous on, että todisteellisuus ulottuu vain kirjekuoren lähettämiseen ja vastaanottoon, ei kuoren sisältöön. Kun turvapostissa viestin sisällönkin voi todistaa, nousee koko kirjaamisen hyöty uudelle tasolle, Vettenniemi toteaa.

Turvaposti-palvelun tekninen kehitystyö aloitettiin vuonna 2001, ja sitä on tukenut kauppa- ja teollisuusministeriö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.