Uudella soppatykillä lisää kotoisia makuja

Puolustusvoimat on saanut käyttöönsä ensimmäiset uuden sukupolven kenttäkeittiöt. Niihin kuuluu myös uuni, mikä monipuolistaa ruokavaliota mm. pihveihin ja tuoreeseen leipään.

Kotimainen soppatykki toimii tarvittaessa samalla dieselöljyllä kuin vetoauto, joten sotilaiden ei enää tarvitse rahdata polttopuita mukanaan. Uusia kenttäkeittiöitä on valmistunut neljä. Eversti Juha Visamo pääesikunnasta arvioi, että valmiusjoukoille tarvittaisiin kaikkiaan 40 uutta keittiötä, joten tiedossa on noin 10 miljoonan markan hankinta. Teuvan Keitintehtaan valmistamaa laitetta kohtaan on ollut kiinnostusta myös muualla Euroopassa sekä Lähi-idässä.
(STT)


Lue myös:

    Uusimmat