Mainos

Utsjoen puukotus: Epäilty ei peitellyt kasvojaan oikeudessa

Lapin käräjäoikeuden salissa istuva mies antaa vapaasti kuvata ilmeettömiä kasvojaan. Rovaniemellä tänään pidetty istunto ei kauan kestänyt. 31-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta. Mies ei vastustanut vangitsemista.

– Hän on keskusteluissa ollut asiallinen ja poliisin kanssa yhteistyöhaluinen. Hän on tunnustanut teon ja katuu sitä, kertoo miehen asianajaja Ari Nieminen.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Jan Fordell vahvistaa, että Utsjoen koulupuukotuksesta epäilty on tunnustanut kuulusteluissa. Motiivista osapuolet eivät suostu vielä kertomaan.

– En halua tässä vaiheessa lähteä hirveästi juttua avaamaan tutkinnan turvaamiseksi, Fordell perustelee.

Miehen kiinniottoa Fordell valottaa sen verran, että se oli sujunut rauhallisesti. Poliisit löysivät epäillyn Utsjoen koulukeskuksen lähellä olevasta yksityisasunnosta.

Fordell arvioi, että poliisitutkinta valmistuu vasta ensi vuoden puolella.

Niemisen mukaan epäilty on poliisin huostassa Rovaniemellä ilmeisesti ensi viikkoon, jolloin hänet siirretään Oulun vankilaan.

Kriisiapua Utsjoella

Perjantain puukotuksessa kuoli saamelaislukion 16-vuotias miesopiskelija. Surmasta epäilty oli lukion aikuisopiskelija.

Utsjoella yritetään palata arjen koulutyöhön vasta, kun oppilaat ovat siihen valmiita. Maanantaina päivä aloitettiin yhteisellä aamunavauksella seurakuntatalolla.

Kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopion mukaan aamunavausta seurasi koulukeskuksessa muistokonsertti, jossa esiintyi Wimme Saari. Puukotuksen uhria on luonnehdittu taiteellisesti ja eritoten musiikillisesti erittäin lahjakkaaksi.

Oppilaille ja koulun henkilökunnalle on tarjolla muun muassa psykologin ja psykiatrin palveluita. Tiistaina Utsjoelle tulee Rovaniemeltä lasten ja nuorten auttamiseen erikoistunut kriisiryhmä.

Tieva-Niittyvuopion mukaan nyt on tärkeintä ihmisten toipuminen. Turvallisuuteen liittyvien keinojen tehostamista päästään miettimään vasta myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.