Mainos

Utriainen nostamaan Britannian keihäänheittoa

Esa Utriainen on valittu Britannian yleisurheiluliiton keihäänheiton lajivalmentajaksi.

Entinen huippuheittäjä ja kokenut valmentaja aloittaa työnsä Loughboroughin harjoituskeskuksessa joulukuussa. Pestin tavoite on tuottaa menestyjiä vuoden 2012 Lontoon olympialaisiin.

- Jo yhden mies- ja naisheittäjän saaminen mukaan olympiajoukkueeseen on haasteellista. Tavoitteena on kuitenkin saada yksi mies ja nainen olympialaisissa finaaliin, Utriainen sanoo.

Utriainen, 55, oli omalla aktiiviurallaan maajoukkueheittäjä, joka kiskaisi parhaimmillaan 90,94. Sittemmin hän on ollut mukana keihäänheitossa erilaisissa valmennustehtävissä kuten henkilökohtaisena valmentajana, Suomen urheiluliiton SUL:n lajivalmentajana, ja Etelä-Korean maajoukkueen valmentajana.

Britanniassa Utriaista odottaa monipuolinen työsarka, johon kuuluu kärkiheittäjien valmennuksen ohjaamisen lisäksi muiden muassa valmentajakoulusta.

- He haluavat minun olevan mukana myös järjestämässä lahjakkuuksien kartoittamista, Utriainen kertoo.

Utriainen muuttaa Nokialta Loughboroughiin, jossa työt alkavat parin viikon tutustumisjakson jälkeen. Ensimmäinen mittavampi haaste on joulukuun puolivälissä järjestettävä valmennusleiri. Mukana ovat Britannian parhaat heittäjät ja heidän valmentajansa.

- Se on eräänlainen tutustumisleiri, joka minun on tarkoitus vetää, Utriainen kertoo.

Britannian viime vuosien paras keihäänheittäjä on ollut Pekingin olympiakisojen naisten kilpailun nelonen Goldie Sayers, joka heitti toissa kesänä Britannian ennätyksen 65,75. Viime kesänä hän kärsi selkävaivoista.

Miesten keihäänheitossa britit ovat kaukana Steve Backleyn ja Mick Hillin parhaiden vuosien tasosta. Viime kesänä maan tilastoykkönen oli 24-vuotias Mervyn Luckwell, jonka paras heitto kantoi 81,05.

- Naisissa siellä ei ole kovin paljon heittäjiä tulossa, mutta miesten puolella on lupaavia nuoria, Utriainen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.