Mainos

Uskovainen nero olikin velkainen seksiravintoloitsija

Kun WinCapitaa markkinoitiin potentiaalisille jäsenille, heille kerrottiin tarinaa suuresta matemaattisesta nerosta, Hannu Kailajärvestä.

Vuonna 2003 Kailajärvi perusti Giiclubin, joka kertoi tekevänsä tuottoja urheiluvedonlyönnin avulla. Myöhemmin klubi ilmoitti vaihtavansa vedonlyönnin huipputuottavaan euron ja dollarin valuuttakauppaan. Syntyi WinClub.

Jäseniltä saatiinkin kerätyksi rahaa tasaisesti, ja osa palautui "tuottoina" takaisin heille. Vauhtia ei hidastanut sekään, että MTV3 kertoi syksyllä 2007 ensimmäisenä tiedotusvälineenä klubiin kohdistuvista epäilyistä.

Muutamia kuukausia ennen toimintansa loppumista klubi vaihtoi nimensä WinClubista WinCapitaksi. Lopulta se katosi taivaan tuuliin maaliskuun alussa 2008 jäsenten rahat mukanaan.

Kailajärveä pidettiin klubin selvänä johtajana. Hänellä oli alaisinaan kymmenkunta henkeä, jotka kuuluvat rikostutkinnassa pääepäiltyjen joukkoon. Nämä apurit pitivät yhteyttä jäsenistöön.

Ulosottovelkoja ja seksibaareja

Itse asiassa vain harva wincapitalainen tunsi Kailajärven henkilökohtaisesti. Jäsenyyttään harkitsevien vakuuttamiseksi värvärit usein korostivat klubin perustajan olevan hyväsydäminen ja syvästi uskonnollinen ihminen.

Todellisuudessa tamperelainen Kailajärvi oli ulosottovelkainen ja talousrikoksista tuomittu mies. Hän ehti yrittää liike-elämässä monenlaista, muun muassa matkapuhelinpalveluja ja erotiikkaravintolan pyörittämistä. Kailajärven saama talousrikostuomio liittyy 2000-luvun alun ravintolabisneksiin Tampereella.

Viimeinen virallinen osoite 46-vuotiaalla Kailajärvellä on Espanjassa. Klubin katoamisen jälkeen arveltiin muun muassa, että hän olisi paennut Väli-Amerikkaan.

Nyt mies löydettiin länsinaapurista. Myös siellä WinCapita levisi erityisesti viimeisinä kuukausinaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.