Mainos

Uskooko pappisi Saatanaan?

Seurakuntien työntekijät uskovat kirkon opetuksiin, kertoo tuore kysely. Samaan aikaan kirkon jäsenten usko kirkon keskeisiin oppeihin ja kirkon sanomaan on heikentynyt.

77 prosenttia kirkon työntekijöistä uskoo vakaasti, että Jeesus palaa tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Osuus on hieman pienempi kuin kymmenen vuotta sitten tehdyssä kyselyssä (84 % vuonna 2002).

Neitseestäsyntyminen ja Saatanan olemassaolo jakavat työntekijöiden mielipiteitä. Usko Saatanan olemassa oloon on yleisempää vanhempien työntekijöiden keskuudessa. Alle 30-vuotiaista Saatanaan uskoo vain 62 prosenttia. Papeista miehet uskovat Saatanaan hieman naisia useammin. Yhteensä 63 prosenttia papeista uskoo Saatanaan.

Kaksi kolmesta työntekijästä uskoo vakaasti, että Jeesus syntyi neitsyestä. 10 prosenttia ei usko neitseestäsyntymiseen laisinkaan. Tähänkin miespapit uskovat useammin kuin naispuoliset kollegansa. Yhteensä 62 prosenttia papeista uskoo vakaasti neitseestäsyntymiseen.

Yli 90 prosenttia seurakuntien työntekijöistä uskoo, että Jumala tekee ihmeitä myös nykyajassa, muun muassa parantamalla ihmisiä. Vanhemmat työntekijät uskovat Jumalan tekemiin ihmeisiin nuoria useammin.

75 prosenttia seurakuntien työntekijöistä uskoo, että kaikki ihmiset herätetään kuolleista ja toisille seuraa iankaikkinen elämä ja toisille kadotus. Sen sijaan huomattavasti pienempi osa uskoo, että helvetti on konkreettinen paikka, jonne joutuvat ne, jotka eivät usko Jeesukseen. Vanhemmat työntekijät uskovat helvettiin nuoria useammin. Naispapeista helvettiin uskoo 35 prosenttia, miespapeista 60.

Kirkon tutkimuskeskuksen ja Radio Dein toteuttamaan kyselyyn vastasi 1904 kirkon työntekijää. Vastausprosentti oli 31. Tutkimus toteutettiin helmikuussa 2013.

(MTV3)

Juttua päivitetty klo 16.15. Jutussa kerrottiin aluksi vastausprosentiksi 23. Oikea luku on 31.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.