Mainos

Uskontopuolueet vahvoilla Irakissa

International Republican Institute -järjestön mielipidemittauksen mukaan Yhdysvaltain tukema väliaikaishallitus menettää koko ajan suosiotaan.

Irakin uskontopuolueiden johtajat olisivat erittäin vahvoilla, mikäli maassa pidettäisiin parlamenttivaalit nyt. Sen sijaan Yhdysvaltain tukema pääministeri Ijad Allawin johtama väliaikaishallitus menettää koko ajan suosiotaan. Asia selviää International Republican Institute -järjestön taannoin tekemästä mielipidemittauksesta, josta Washington Post -lehti kertoi verkkosivuillaan tänään.

Enemmistö irakilaisista uskoo niin ikään, että heidän maansa on menossa aivan väärään suuntaan. Tätä mieltä oli 45 prosenttia vastaajista, kun taas 41 prosenttia uskoi maan kulkevan oikeaan suuntaan.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin hallinnolle uskontopuolueiden voitto olisi katastrofi. Yhdysvallat on toivonut Allawin ja muiden maltillisten voittavan tai ainakin menestyvän Irakin vaaleissa tammikuussa hyvin. Tämä on tärkeää erityisesti siksi, että uuden hallituksen tehtäviin kuuluu Irakin perustuslain kirjoittaminen.

- Tämä tarkoittaa sitä, että kaiken tämän verenvuodatuksen ja rahankuluttamisen jälkeen olemme sellaisessa tilanteessa, että maltilliset eivät edes voittaisi, jos vaalit pidettäisiin tänään, sanoi nimettömänä pysytellyt Yhdysvaltain hallinnon virkamies Washington Postille.

Toinen paha isku miehityshallinnolle on se, että joka kolmas irakilainen katsoo Yhdysvaltain johtaman liittouman joukkojen olevan vastuussa Irakin väkivallan kierteestä. Luku on hitusen korkeampi kuin niiden määrä, jotka syyttävät ulkomaisia terroristeja. Terroristeja syyttää 32 prosenttia vastaajista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.