Mainos

Uskonnolliset johtajat vetosivat rauhan puolesta

Paavi Johannes Paavali II johti tänään Italian Assisissa eri uskontojen edustajien yhteistä rukoushetkeä rauhan puolesta. Paikalle saapui noin 200 hengellistä johtajaa eri puolilta maailmaa.

Juhlalliset vetoomukset luettiin 11 kielellä, muun muassa hepreaksi, arabiaksi, ja punjabiksi. Tilaisuudella haluttiin muistuttaa Yhdysvaltain terrori-iskujen jälkimainingeissa, että väkivaltaa ja murhaamista ei koskaan saisi tehdä Jumalan nimessä.

Tilaisuuteen osallistui kristillisten kirkkokuntien lisäksi muun muassa muslimeja, juutalaisia, buddhalaisia, hinduja, sikhejä, jainalaisia ja perinteisten afrikkalaisten uskontojen edustajia. Erityisen ilahtuneita Vatikaanin edustajat olivat Venäjän ortodoksisen kirkon johtajien osallistumisesta. Sen sijaan esimerkiksi dalai-lama ja anglikaanien Canterburyn arkkipiispa eivät saapuneet paikalle muihin tehtäviinsä vedoten.

Katolisissa piireissä tapahtumaa on myös kritisoitu. Arvostelijoiden mukaan näin läheinen kanssakäyminen muiden uskontojen johtajien kanssa hämmentää monia katolilaisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.