Uskonnolliset johtajat vetosivat rauhan puolesta

Paavi Johannes Paavali II johti tänään Italian Assisissa eri uskontojen edustajien yhteistä rukoushetkeä rauhan puolesta. Paikalle saapui noin 200 hengellistä johtajaa eri puolilta maailmaa.

Juhlalliset vetoomukset luettiin 11 kielellä, muun muassa hepreaksi, arabiaksi, ja punjabiksi. Tilaisuudella haluttiin muistuttaa Yhdysvaltain terrori-iskujen jälkimainingeissa, että väkivaltaa ja murhaamista ei koskaan saisi tehdä Jumalan nimessä.

Tilaisuuteen osallistui kristillisten kirkkokuntien lisäksi muun muassa muslimeja, juutalaisia, buddhalaisia, hinduja, sikhejä, jainalaisia ja perinteisten afrikkalaisten uskontojen edustajia. Erityisen ilahtuneita Vatikaanin edustajat olivat Venäjän ortodoksisen kirkon johtajien osallistumisesta. Sen sijaan esimerkiksi dalai-lama ja anglikaanien Canterburyn arkkipiispa eivät saapuneet paikalle muihin tehtäviinsä vedoten.

Katolisissa piireissä tapahtumaa on myös kritisoitu. Arvostelijoiden mukaan näin läheinen kanssakäyminen muiden uskontojen johtajien kanssa hämmentää monia katolilaisia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat