Mainos

Uskonnollinen teurastus toi syytteet

Uskonnollisen perinteensä mukaisesti miehet tainnuttivat lampaat vain sanallisesti, ennen kuin he katkaisivat niiden kaulasuonet veitsellä ja aloittivat veren laskemisen.

Rituaaliteurastus on johtanut oikeusjuttuun lammastilan omistajia ja kuutta asiakasta vastaan. Ulkomaalaistaustaiset miehet vetosivat Riihimäen käräjäoikeudessa iihen, etteivät he tunteneet Suomen lakeja teurastaessaan vuosi sitten kaikkiaan yhdeksän lammasta janakkalalaisella lammastilalla.

Uskonnollisen perinteensä mukaisesti miehet tainnuttivat lampaat vain sanallisesti, ennen kuin he katkaisivat niiden kaulasuonet veitsellä ja aloittivat veren laskemisen. Syyttäjän mielestä kuusikko syyllistyi eläinsuojelurikokseen, koska meillä laki vaatii tainnuttamaan teuraseläimet sopivalla välineellä.

Lampolan pitäjät saivat syytteen avunannosta, koska he levittivät molemmilla teurastuskerroilla suojapeitteen pihalleen sekä kaivoivat kuopan jätteille. Vuodan ja muitten sivutuotteitten hautaamisen syyttäjä katsoi eläintautilain rikkomiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.