Mainos

Uskonnolla tilaus internetissä

Amerikkalaistutkimuksen mukaan internetin uskonnollinen käyttö voi kiriä oikean osallistumisen korvaajaksi.

Uskonnollinen materiaali kiinnostaa internetissä

Tuoreen tutkimuksen mukaan 8 prosenttia aikuisista ja 12 prosenttia teini-ikäisistä amerikkalaisista käyttää Internetiä uskonnollis-hengellisiin tarkoituksiin.

Toistaiseksi vain pari prosenttia kyselytutkimusten paristatuhannesta vastaajasta kertoo korvaavansa nettiuskonnollisuudella fyysisen osallistumisen uskonnolliseen toimintaan. Kuitenkin peräti kaksi kolmannesta vastaajista on tulevaisuudessa kiinnostunut virtuaalisesta uskonnonharjoittamisesta. Kyseeseen tulevat esimerkiksi uskonnollisten opetusten lukeminen ja kuunteleminen netissä sekä uskonnollisen materiaalin ostaminen.

Tutkimuksen johtajan mukaan uskonnollisen internet-materiaalin pariin voi kehittyä USA:ssa jopa 100 miljoonan aikuisen yleisö. Tutkimusjohtaja myös ennustaa, että jopa kymmenesosa amerikkalaisista tulee vuosikymmenen loppupuolella saamaan kaiken hengellisen antinsa internetin kautta.

Internet-hengellisyys on yhtä yleistä sekä kristillisten kirkkokuntien että muiden uskontokuntien edustajien joukossa. Tutkimustuloksista selviää myös, että monet amerikkalaiskristityt käyttävät kulutuselektroniikkaan tuplasti enemmän rahaa kuin kirkollisen hyväntekeväisyyteen. Samoin he kuluttavat nettisurffaukseen enemmän aikaa kuin hengellisiin harjoituksiin. Monien kohdalla television katselu haukkasi aikaa jopa seitsenkertaisesti uskonnonharjoittamiseen käytettyyn aikaan nähden.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.