Uskomattomat nettiharrastukset leviävät – tämä on kesän kuumin laji

Planking, eli lankuttaminen, alkaa olla jo menneen talven lumia, sillä uusi hittiharrastus tekee tuloaan internetissä.

Heinäkuussa internetiin on levinnyt kuvia owlingista, pöllöilystä. Lajin harrastajat istuvat odottamattomilla julkisilla paikoilla pöllömäisessä asennossa. Olennainen osa toimintaa on, että siitä täytyy ottaa kuva, ja julkaista kuva netissä.

Owlingilla on jo useita fanisivuja Facebookissa, joista suosituimmalla on yli 11 000 fania. Plankingin eli lankuttamisen suosio on ainakin toistaiseksi korkeammalla, sillä harrastuksella on lähes 589 000 fania. Lankuttamisen harrastajat makaavat mahallaan kädet sivuilla, julkisilla paikoilla.

Villitysten väliin on mahtunut myös tea potting, eli teekuppeilu. Siinä ihmiset asettavat itsensä teepannumaiseen asentoon.

Vaikka harrastukset ovat hidastempoisia ja vaikuttavat vaarattomilta, on temppuilussa omat riskinsä. Lankuttajat ja pöllöilijät kun tapaavat valita erikoisia paikkoja harrastuksen toteuttamiselleen.

Nuori australialaismies kuoli toukokuussa 2011, kun hän putosi maahan seitsemännestä kerroksesta. Mies oli lankuttanut parvekkeen kaiteella. Toukokuussa poliisiauton päällä lankuttanut australialaismies sai toiminnastaan sakot.

MTV3/Helmi

Lähteet: Washington Post, Wikipedia, Oddee,

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja