Mainos

Uskomaton tarina: Pelastui merihädästä - joutuikin orjaksi ilkeän kapteenin laivalle

Kiinalaismiestä pidettiin orjuudessa kolme vuotta

Daily Mail uutisoi tänään kiinalaisen kalastajan, Sun Zhenglongin, kalastaja-aluksen uponneen vuonna 2011 Itä-Kiinassa. Uutisen mukaan hänet pelasti vedestä tuntematon laiva, jonka kapteeni otti Sunin orjakseen kolmeksi vuodeksi.

– Oli kylmää ja niin pimeää, etten nähnyt eteeni. Kahdentoista tunnin päästä alukseni uppoamisesta olin vakuuttunut, että kuolen, Sun muistelee Daily Mailissa.

Sun oli jo luopunut toivosta kun eräs laiva ajoi hänen ohitseen aikaisin seuraavana aamuna. Hän onnistui huutamaan ja heiluttamaan käsiään, josta laivan miehistö hänet huomasi.

Sunin henki pelastui, mutta todellinen painajainen oli vielä edessäpäin. Hänen mukaansa uuden laivan kapteeni oli julma ja kova mies, joka pyysi Sunin hengen pelastamisesta palkkiota. Puoli vuorokautta meressä viruneella miehellä ei kuitenkaan ollut mitään millä maksaa.

– Hän sanoi minulle, että sitten teet töitä minulle, että saat velkasi maksettua, Sun kertoo.

Viimeisillä voimilla aallonmurtajalle

Häntä pidettiin orjana kolmen vuoden ajan. Sun lukittiin hyttiin joka kerta kun laiva rantautui ja kapteeni miehistöineen poistui laivasta. Viime viikolla hän onnistui kuitenkin pakenemaan laivasta kun se oli noin kuuden tunnin matkan päässä satamasta.

– He vahtivat minua aina kuin haukat kun lähestyimme rantaa, mutta uskon, että he luulivat murtaneensa minut ja uskoivat siihen, etten enää pakenisi, Sun sanoo.

Sun hyppäsi mereen ja alkoi uida rantaan. Hän kärsi pahasta nestehukasta, mutta onnistui raahautumaan aallonmurtajan päälle ennen tuupertumistaan. Kaksi vaeltajaa huomasivat hänet ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Sun oli niin kauan kadoksissa, että hänen vaimonsa Ding oli pitänyt hänelle hautajaiset uskoen, että meri oli vienyt voiton miehestä.

– En uskonut, että enää ikinä näkisin miestäni. En edes unissani, Ding kertoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.