Uskomaton selitys liikennekaahaajalla: Luuli saavansa turpiin

MTV3 Uutiset kertoi eilen poliisien tekemistä takaa-ajoista ja niiden seurauksista. Liikennekaahareilla on mitä erilaisimpia syitä paoilleen, kuten pelkona saada rangaistuksia huumausainerikkomuksista.

27 vuotta poliisina ollut liikkuvan poliisin Lahden yksikön päällikkö Heikki Koskimaa muistaa menneiltä vuosilta ikimuistoisen takaa-ajon. Hän lähti ajamaan karkulaista takaa Päijät-Hämeessä ja henkilöauton kuljettaja ajoi kovaa vauhtia pikkukaupungin keskustan läpi.

Muutamien kilometrien takaa-ajo päättyi siihen, kun pakeneva kuljettaja ajoi ojaan. Kuljettajalle ei käynyt mitenkään, mutta auto vaurioitui. Koskimaan mukaan karkurin selitys teolleen oli ikimuistoinen.

– Hän kertoi olleensa aikaisemmin Lahdessa tappelussa mukana. Hän lähti sitten ajamaan pakoon, koska luuli saavansa uudelleen turpiin näiltä pahoinpitelijöiltä, vaikka takaa-ajoa teki poliisi. Kuski ei siis kertomansa mukaan mieltänyt, että perässä ajoi poliisi, Koskimaa selvittää.

Takaa-ajotapauksia on vuosittain reippaasti yli tuhat ja suurin osa tapauksista syntyy kesäviikonloppuisin. Poliisi lähtee yleensä takaa-ajoon, jos kuski ei noudata esimerkiksi pysähtymismerkkiä ja kuljettaja lähtee karkuun.

Lue myös:

    Uusimmat