Mainos

Uskomaton löydös ikijäästä: Sukupuuttoon kuolleiden eläinten ruhot säilyneet lähes täydellisesti

Siperian jäätiköiltä on löytynyt kaikkien aikojen parhaiten säilyneet sukupuuttoon kuolleiden luolaleijonien ruumiit, kertoo The Siberian Times.

Luolaleijonat olivat kuollessaan pentuja ja niiden ruumiit ovat säilyneet lähes täydellisesti. 10 000 vuotta vanhoina pidetyt leijonat löydettiin tänä kesänsä myös Jakutiana tunnetulta Sahan alueelta.

Aiemmin alueelta on löytynyt vain luolaleijonan kalloja, luita ja hampaanpalasia.

Sahan alue on kuuluisa siitä, että sieltä on löytynyt useita hyvin säilyneitä jääkaudella eläneiden eläinten ruhoja. Jotkut löydöksistä ovat olleet niin hyvin säilyneitä, että joidenkin raporttien mukaan liha olisi tarpeeksi tuoretta syötäväksi ja osa verestä saattaa olla nestemäistä.

Löydetyt luolaleijonat olivat euraasialaista alalajia, joka on yksi suurimmista eläneistä leijonista: luolaleijonan säkäkorkeus on jopa 120 senttimetriä.

Luolaleijonat elivät pleistoseenikaudella, jolle olivat tyypillisiä toistuvat jääkaudet. Ei ole varmaa, miksi ne kuolivat sukupuuttoon, mutta se on saattanut johtua ilmastonmuutoksesta ja ihmisten harjoittamasta metsästyksestä.

Kuvat säilyneistä luolaleijonista täällä.

27.10.2015 klo 13.40: Korjattu jutun muotoilua. Asiasisältö on sama.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.