Uskomaton ihmelääke kehitteillä – yksi pilleri vastaa 100 punaviinilasillista

Tutkijat kehittelevät parhaillaan punaviinin sisältämästä yhdisteestä ikääntymisen selättävää ihmepilleriä.

Jo viiden vuoden päästä markkinoilla saattaa olla ihmepilleri, joka voi auttaa ihmisiä elämään jopa 150-vuotiaiksi, uskovat tutkijat. Maailmanlaajuisesti tunnettu lääkeyritys GlaxoSmithKline on testannut uudenlaista, synteettistä versiota punaviinin sisältämästä resveratrolista muun muassa syöpäpotilaisiin ja sydänsairaisiin. Synteettisellä resveratrolipillerillä uskotaan olevan ikääntymistä ehkäiseviä vaikutuksia, sillä resveratrolin tiedetään lisäävän SIRT1-proteiinin aktiivisuutta ihmiskehossa.

Tutkijat uskovat, että uudenlaisilla ikääntymistä ehkäisevillä ihmepillereillä voitaisiin ehkäistä monia sairauksia ja pidentää ikää.

– Viime kädessä nämä lääkkeet voisivat hoitaa yhden sairauden ja estää 20 muun sairauden puhkeamisen, toisin kuin tämän päivän lääkkeet. Uudet lääkkeet hidastaisivat vanhenemista, Harvardin yliopiston professori David Sinclair totesi Science-julkaisussa.

Yksi pilleri vastaa 100 lasia punaviiniä

Ikääntymistä hidastava SIRT1 -proteiini aktivoituu kehossa liikunnan ja kaloreiden rajoittamisen avulla, mutta sen toimintaa voidaan tehostaa myös muun muassa punaviinin sisältämällä resveratrolilla.

Pelkällä punaviinin juonnilla hyötyjä ei kuitenkaan tutkijoiden mukaan saavuteta, vaan tarvitaan synteettinen pilleri, jossa vaikutus on vahvempi. Tutkijoiden kehittelemissä pillereissä synteettisiä aktivaattoreita on jopa 4000, mikä on satakertainen määrä verrattuna yhden punaviinilasillisen sisältämään resveratroliin.

Tutkijat ovat havainneet uuden lääkkeen parantavan muun muassa kakkostyypin diabetesta sairastavien potilaiden aineenvaihduntaa sekä vähentävän psoriasista sairastavien ihon punoitusta. Tällä hetkellä tutkijat selvittävät, miten pillerit vaikuttavat terveisiin ihmisiin.

– Tässä vaiheessa näyttää lupaavalta. Ikääntyminen ei olekaan niin peruuttamatonta kuin olemme uskoneet. Jotkut meistä voisivat elää jopa 150-vuotiaiksi, mutta tähän tarvitaan vielä paljon lisätutkimusta, Sinclair painottaa.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja