Uskoisitko? Tämä välipalavalinta pitää sinut hoikkana!

Tuoreen tutkimuksen mukaan manteleiden rouskuttelu auttaa pitämään kilot poissa.

European Journal of Clinical Nutriton -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mantelit ovat jokaisen painoaan tarkkailevan ehdoton välipalavalinta. Tutkimuksessa huomattiin, että ne, jotka lisäsivät päivittäiseen ruokavalioonsa 42,5 grammaa manteleita eivät kärsineet niin kovasta nälästä kuin ne, jotka manteleita eivät syöneet.

Manteleiden tuomat ylimääräiset kilokalorit osallistujat korvasivat huomaamattaan sillä, etteivät he tulleet syöneeksi niin paljon muilla aterioilla päivän aikana kuin yleensä.

– Tämä tutkimus osoittaa, että mantelit saattavat olla hyvä välipalavalinta, etenkin niille, jotka ovat huolestuneita painostaan, sanoo tutkimusta johtanut Purduen yliopiston professori Richard Mattes.

– Vaikka ruokavalioon tuli 250 kilokaloria lisää, kokonaisenergiamäärässä ei ollut muutosta.

Kun osallistujat olivat syöneet päivittäin manteleita kuukauden ajan, painoa ei ollut tullut lainkaan lisää.

Mikä on manteleiden salaisuus?

Mikä manteleissa ja pähkinöissä ylipäätään sitten auttaa selättämään ruokahalun? Mattesin mukaan kyse on monesta asiasta, sillä pähkinöissä on niin proteiineja, tyydyttymättömiä rasvoja kuin kuituakin. Lisäksi manteleissa on vain vähän hiilihydraatteja, joilla on tapana stimuloida ruokahalua.

Mattes huomauttaa, että manteleita kannattaa nimenomaan nauttia välipalana, ei aterian yhteydessä. Hänen tutkimustiiminsä huomasi nimittäin, että aterioiden välissä nautittuna mantelit auttoivat vähentämään nälkää enemmän.

Tutkimuksen rahoitti manteliteollisuus, joten muiden pähkinöiden vaikutuksia ei tutkittu. Mattes vakuuttaa kuitenkin, että tutkimus toteutettiin täysin itsenäisesti ja se tarkastettiin ennen julkaisua.


(MTV3)

Lähde: NPR

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja