Mainos

Usko tulevaisuuteen elpymässä

Kansalaisten usko keskeisten yhteiskunnallisten vaikuttajien kykyyn hoitaa suurtyöttömyyttä on lisääntynyt. Ainoastaan Suomen Pankki saa nyt viime syksyä huonomman arvion. Tiedot ilmenevät SAK:n teettämästä työmarkkinailmasto-kyselystä.

SAK:n tänään vietettävän 90-vuotisjuhlan kunniaksi Suomen Gallupin tekemä työmarkkinakysely suitsuttaa ammattiyhdistysliikettä työttömyyden vähentäjänä. Kyselyssä kansalaisilta pyydettiin arviota eri yhteiskunnallisten toimijoiden tahdosta työttömyyden vähentämiseksi.

Kärjessä on ay-liike 53 prosentilla eli yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että työttömyysongelmaan on paneuduttu todella tai jokseenkin vakavasti. Tasavallan presidenttiin uskoo 44 ja Lipposen hallitukseen 38 prosenttia vastaajista tässä asiassa. Työnantajaleirikin on toiminut 37 prosentin mielestä vakavalla mielellä. Heikoimman arvosanan saa Suomen Pankki.

Viime syksynä vastaavat prosenttiluvut olivat Suomen Pankkia lukuunottamatta alhaisempia - usko keskuspankkiin työttömyyden vähentäjänä on puolessa vuodessa hieman vähentynyt.

Varmimmin ay-liikkeeseen työttömyyden vähentäjänä uskovat Suomen Yrittäjät-järjestön jäsenet. Heillä lienee hyvät kokemukset voimassaolevasta matalien palkankorotusten tuloratkaisusta. Myös opiskelijat uskovat ay-liikkeeseen. Työttömätkin uskovat ay-johtajien ajavan myös työttömien eikä pelkästään työssäkäyvien asioita.

Usko päättäjiin työttömyyden vähentäjinä on siis vahvistunut - miten työttömyysluvut ovat kehittyneet nähdään jälleen tänään, kun työministeriö julkistaa tuoreimmat luvut.
(MTV3/Ollijuhani Auvinen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.