Mainos

Usko talouteen pysynyt vahvana

Suomalaisten arviot omasta taloudellisesta tilanteestaan ovat ennätystasolla, mutta näkemykset Suomen taloudesta ovat heikentyneet.

Teollisuuden ja rakennusyritysten luottamus talouden hyvään kehitykseen on vahvistunut tässä kuussa. Elinkeinoelämän luottamusindikaattorin mukaan teollisuustuotannon odotetaan kasvavan edelleen lähikuukausina. Myös rakentamisessa tilauskanta on tavallista parempi.

Palveluissa luottamusindikaattori sen sijaan laski hieman mutta on edelleen selvästi pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella.

Massairtisanomiset säikäyttivät suomalaisia

Tammi-helmikuun massairtisanomiset ovat säikäyttäneet suomalaisia. Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien arviot työllisyyskehityksestä romahtivat helmikuussa selvästi alle pitkäaikaisen keskiarvon, kun tammikuussa vastaava mittaus kertoi täysin päinvastaista.

Työttömyyskehitystä mittaavan luottamusindikaattorin pisteluku oli tässä kuussa vain 0,7, kun tammikuussa lukema oli 9,6. Pitkäaikainen keskiarvo on 5,3.

Kokonaisuutena kuluttajien luottamus talouteen on pysynyt kuitenkin lähes ennallaan, sillä vastapainoksi suomalaisten arviot omasta taloudellisesta tilanteestaan ja säästämismahdollisuuksistaan nousivat ennätystasolle.

Myös elinkeinoelämän luottamus talouskehitykseen on vahvaa. Elinkeinoelämän keskusliiton indikaattorin mukaan teollisuuden ja rakennusyritysten odotukset ovat vahvistuneet helmikuussa. Palveluissa indikaattori pysyi liki ennallaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.