Mainos

Usko poliitikkoihin romahtanut Italiassa

Italia valmistautuu parhaillaan huhtikuussa pidettäviin ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin. Kansalaisten luottamus politiikkaa, poliitikkoja ja koko valtiokoneistoa kohtaan on kuitenkin romahtanut.

Erityisen huonossa huudossa päättäjät ovat Napolin seudulla, missä järjestäytynyttä rikollisuutta ei ole saatu kuriin. Ihmiset hukkuvat kirjaimellisesti jätteisiin, kun kaatopaikat ovat tupaten täynnä eikä polttolaitoksia ole rakennettu riittävästi.

Vaikka jätekuljetukset toimivatkin vielä Napolin ydinkeskustassa, hallitsee sielläkin vaalitaistelua yhä kriittisemmäksi muuttuva jäteongelma. Muiden muassa tähän ongelmaan odotetaan vastauksia pääministeriehdokas Silvio Berlusconilta. Loistonsa menettäneillä Napolin lahden rantabulevardeilla usko poliitikkojen lupauksiin on kuitenkin pohjalukemissa.

- Minä en mene äänestämään, en ole äänestänyt muutamaan vuoteen. Se johtuu siitä, että täällä Italiassa nämä pahuksen poliitikot ajattelevat vain omaa etuaan, sanoo leipomoyrittäjä Vittorio Rossi.

Vaalikeskustelua kuumentaa tuore kirja, jossa kerrotaan, miten Napolin Mafia eli Camorra pitää koko julkista koneistoa pihtiotteessaan ja on näin vastuussa myös jätevuorista.

Opiskelija Claudia Pettino uskoo mafian voimaan Napolissa.

- Se, että poliittisiin instituutioihin ei luoteta, vahvistaa mafiaa täällä.

Vaikka vain muutama prosentti italialaisista luottaa parlamenttiin instituutiona, äänestysprosentin ei uskota romahtavan vaaleissa.

- Minä äänestän kyllä. En äänestä kuitenkaan näitä nykyisiä vallanpitäjiä, vaan niitä jotka tarjoavat todellisen vaihtoehdon meidän ongelmillemme, toteaa kahvilayrittäjä Paolo Marotta.

Vaikka italialaiset sanovat olevansa loputtoman tyytymättömiä viime vuosina hallinneisiin poliitikkoihin, valtaosa ilmoittaa äänestävänsä Berlusconin puoluetta.

Rooman uusi hallitus saa varmuudella ensimmäiseksi käsiteltäväkseen Napolin jätekriisin. Ongelma vain pahenee, kun ilmat lämpenevät ja jäteautojen käynnit muuttuvat päivä päivältä epätoivoisemmiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.