Uskaltaisitko maistaa tätä kiinalaisravintolan herkkua – "kohottaa mieskuntoa"

Kiinan Pekingissä toimii tiettävästi maailman ensimmäinen ravintola, joka on erikoistunut valmistamaan ruokia pelkästään eläinten sukupuolielimistä.

Suositun pekingläisen ravintola Guolizhuangin asiakkaat ovat valmiita maksamaan satoja dollareita saadakseen lautaselleen erikoisuuksia, kuten keitettyä jakin penistä, lampaan sukurauhasia tai käärmeenpeniskeittoa. Ja nämä ovatkin juuri niitä ruokia, jotka ovat tehneet ravintola Guolizhuangista maailmankuulun.

Ravintola avasi ovensa jo vuonna 2006 ja on siitä asti tarjoillut ainoastaan sukupuolielinherkkuja. Ravintolasta kasvoi vuosien varrella niin suosittu, että yrittäjäpariskunta päätti laajentaa sen kokonaiseksi ravintolaketjuksi. Ravintolalla on nyt useita toimipisteitä Pekingissä sekä yksi ravintola Atlantan Chinatownisssa.

Kivekset kielletty naisilta

Ajatus sukupuolielinten syömisestä saattaa kuulostaa länsimaalaisten korvaan melko rajulta, mutta kiinalaisten lautasella kyse on melkein pyhästä ruoasta. Kiinalaisten uskomusten mukaan eläinten sukupuolielinten syöminen nostaa mieskuntoa ja tekee myös ihmeitä naisen iholle.

Osa ravintolan annoksista onkin nimetty pyhiä arvoja kunnioittaen esimerkiksi "Kultaisen Buddhan hengeksi" tai "Jasmiininkukiksi tuhannessa kerroksessa". Nimet saattavat kuulostaa houkuttelevilta, mutta loppujen lopuksi kyse voi kuitenkin olla esimerkiksi härän peniksestä tähden muotoon leikattuna.

Ravintola Guolizhuangin annokset ovat harvinaista herkkua jopa kiinalaisille ja tarjoilijat onkin koulutettu kertomaan asiakkaille tarkat tiedot annosten sivuvaikutuksista. Naisten ei esimerkiksi ole sopivaa syödä ravintolassa kiveksiä, sillä niiden hormonit voivat aiheuttaa äänen madaltumista tai parrankasvua.

Ravintola Guolizhuang on monelle suomalaiselle tuttu suositusta Madventures-televisiosarjasta. Riku ja Tunna vierailivat ravintolassa syömässä sarjan kolmannella tuotantokaudella.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja