Mainos

Uskallatko kokeilla erilaista "keppi"jumppaa?

Syksyn tullen ihmisillä on tapana aloittaa uusia harrastuksia. Iltojen pimetessä liikunta pitää mielen korkealla ja lisäksi se parantaa oloa ja nostaa kuntoa. Mutta mitä tehdä, jos kuntosaliharjoittelu ja aerobic puuduttavat?

Yksi oiva vaihtoehto on kokeilla erilaisia taistelulajeja. Luvassa on varmasti rankkaa treeniä, joka kohottaa kuntoa, mutta koko asenne tekemiseen on erilainen. Ja mikä parasta, taistelulajitreeneissä et koskaan treenaa yksin! Aerobic-tunneilla harvemmin tutustuu kanssaharjoittelijoihin ja kuntosaliharjoittelukin on usein yksinäistä puurtamista.

Yleinen harhaluulo on, että taistelulajit pitäisi aloittaa jo lapsena, jotta lajissa voisi kehittyä edes siedettävälle tasolle. Tämä uskomus ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Monen lajin pariin voi hakeutua hieman vanhempanakin ja toisiin lajeihin on jopa 18 vuoden ikäraja.

Erilaista "keppijumppaa"

Yksi harrastus, jolla saa hien virtaamaan on perinteinen korealainen miekkataistelulaji Haedong Kumdo. Kyseessä on laji, johon kuuluu vauhdikkaita liikesarjoja ja nopeaa, mutta rentoa liikkumista yhden tai kahden miekan kanssa. Laji sopii kaiken ikäisille ja Koreassa suurin osa lajin harrastajista onkin kouluikäisiä lapsia.

Haedong Kumdo elävöittää muinaisen Korean sotataitoja. Lajissa ominaista on nopea, rento liikkuminen niin matalissa kuin korkeissakin asennoissa, pyörähdellen yhden tai kahden miekan kera kuvitellun vihollisjoukon keskellä.

Täsmällisesti koordinoitu pariharjoittelu sekä erilaisten materiaalien leikkausharjoitukset miekalla testaavat miekkailun harrastajan keskittymistä, miekan hallintaa sekä sen todenmukaista käyttöä. Valppaus ja rauhallisuus ovat miekkailijan tärkeimpiä kehitettäviä ominaisuuksia sotatantereen sekasorrosta selviytymiseen.

Haedong Kumdo on tuore lajiuutuus Suomessa. Helsingin seura aloitti toimintansa vuonna 2007. Tänä syksynä laji on laajentunut jo Espooseen, Vantaalle ja Kotkaan.

Teksti: MTV3/Helmi/Vilja Rydman

Kuvat: Helsingin Haedong Kumdo ry

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.