Mainos

Useita ulkomaalaisia siepattu Irakissa

Irakilainen ryhmä sanoo teloittavansa eteläkorealaisen panttivangin tänään, mikäli Etelä-Korea ei lopeta yhteistyötään liittouman kanssa. Eteläkorealaisen panttivangin lisäksi ryhmä on kaapannut kymmenen muuta ulkomaalaista.

Islamistiset taistelijat sieppasivat useita muitakin henkilöitä panttivangeiksi yhdessä eteläkorealaisen liikemiehen kanssa Irakissa viime viikolla, kertoo uutistoimisto Yonhap.

Sieppaajien kanssa neuvotelleiden henkilöiden mukaan vankeja on noin kymmenen, heidän joukossaan ainakin yksi eurooppalainen journalisti sekä amerikkalaisyhtiö Halliburtonin työntekijöitä. Heidät otettiin vangeiksi Fallujassa viime torstaina.

Sieppaajat ovat uhanneet teloittaa eteläkorealaisen vankinsa tänään, ellei Etelä-Korea kumoa päätöstään lähettää sotilaitaan Irakiin.

Irakilainen aseistautunut ryhmä uhkaa teloittaa eteläkorealaisen panttivankinsa. Al-Qaidan yhteydessä toimiva ryhmä esitti vaatimuksensa televisiokanava al-Jazeeralle lähettämällään videonauhalla. Myös panttivanki esiintyy nauhalla.

Etelä-Korea on vahvistanut, että sen kansalainen on joutunut kaapatuksi Irakissa. Maa on kuitenkin painottanut, ettei se aio suostua kaappaajien vaatimuksiin. Maan apulaisulkoministeri Choi Young-jin korosti, että sotilaat lähetetään Irakiin auttamaan jälleenrakennustyössä, ei taistelemaan irakilaisia tai arabeja vastaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.