Mainos

Useita Ukrainan sotilaita kaatui taisteluissa separatistien kanssa

Itä-Ukrainassa on kuollut ainakin 14 sotilasta yhteenotoissa separatistien kanssa.

Presidentti Oleksandr Turtshynovin mukaan sotilaat kaatuivat Donetskin alueella ja Luhanskissa. Lisäksi lähes 20 sotilasta haavoittui. 

Pääministeri Arseni Jatsenjuk vaati YK:n turvaneuvostoa kokoontumaan ja käsittelemään tilannetta. Hän syytti Venäjää yrityksestä häiritä sunnuntain presidentinvaaleja. 

Taisteluissa Itä-Ukrainassa on huhtikuun puolivälin jälkeen kuollut noin 140 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Sen tiedot perustuvat YK:n ja Ukrainan hallituksen tietoihin. 

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti, että joukkoja ja varusteita on kuljetettu pois Rostovin, Belgorodin ja Brjanskin alueilta neljällä junalla ja viidellätoista kuljetuskoneella. Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen totesi, että Venäjä näyttää siirtävän joukkojaan. Vielä on kuitenkin liian varhaista arvioida siirtojen laajuutta, pääsihteeri sanoi.  

Kreml ilmoitti maanantaina, että presidentti Vladimir Putin on määrännyt sotaharjoituksiin Ukrainan rajan lähellä osallistuneet joukot takaisin tavallisiin asemapaikkoihinsa. 

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.