Mainos

Useita siviilejä kuollut jälleen Bagdadissa

Liittouman tämän päivän Bagdadin iskuissa on kuollut kahdeksan siviiliä ja kymmeniä on loukkaantunut, kertovat silminnäkijät.

Irakin viranomaisten mukaan 26 siviiliä kuoli ja 60 haavoittui yön pommituksissa Najafissa. Liittouman tämän päivän ohjusiskuissa Bagdadiin on puolestaan kuollut kahdeksan siviiliä ja loukkaantunut 33, kertovat silminnäkijät.

Yhdysvaltain johtama liittouma on jatkanut Bagdadin pommittamista pitkin päivää.

Irakin tiedotusministeri Mohammed Saeed al-Sahaf kertoi tänä aamuna, että sodan alkamisen jälkeen Basrassa on kuollut yhteensä 116 ihmistä ja 695 on haavoittunut. Sahaf syytti liittoutumaa iskuista siviilikohteisiin ja vakuutti, että Irakin joukot tekevät vastaiskun. Irakin armeija kertoi puolestaan tuhonneensa 33 liittoutuman panssarivaunua ja tappaneensa neljä vihollista.

Irak: Veriset taistelut odottavat Bagdadissa

Taistelut Basran, Najafin ja Kerbalan ympäristöissä ovat jatkuneet tänään. Irak arvioi, että liittouman joukot saartavat Bagdadin 5-10 päivän kuluessa. Irakin mukaan Bagdadissa liittoumaa odottavat veriset taistelut.

Britannian armeija syyttää irakilaissotilaita siviileihin kohdistuvista iskuista Basrassa. Brittilähteiden mukaan irakilaiset sotilaat avasivat tulen, kun parituhatta irakilaista yritti paeta Basrasta pohjoiseen ja länteen.

Mahdollisista kuolonuhreista ei kerrottu, mutta brittijoukot ilmoittivat lukuisten ihmisten haavoittuneen. Irakin viranomaiset eivät ole kommentoineet brittitietoa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.