Mainos

Useita pommeja räjähtänyt Irakissa

Pommiräjähdysten sarja on tappanut ainakin 15 ihmistä Baqubassa ja Mosulissa Irakissa. Haavoittuneita on kymmeniä. Uhrien joukossa on sekä irakilaisia että amerikkalaisia.

Ainakin kymmenen ihmisiä on kuollut ja yli kaksikymmentä haavoittunut räjähdyksessä Mosulissa Pohjois-Irakissa aamulla. Lisäksi useita ajoneuvoja tuhoutui.

Poliisin mukaan autopommi ja tienvarsipommi räjähtivät samanaikaisesti, kun kenraalimajuri Salem al-Hadj Isaa kuljettanut autosaattue ajoi ohi. Isa on Mosulin pormestari ja hän johtaa kaupungin turvallisuusjoukkoja. Isa ei tiettävästi haavoittunut iskussa, mutta useat hänen henkivartijoistaan saivat vammoja.

Vain muutamaa tuntia aiemmin autopommi räjähti Yhdysvaltain joukkojen tukikohdan ulkopuolella Baqubassa. Silminnäkijöiden mukaan iskussa kuoli ainakin neljä irakilaista ja yksi amerikkalaissotilas. Räjähdyksessä haavoittui toistakymmentä ihmistä.

- Autopommi räjähti noin kahdeksan aikoihin tukikohdan sisäänkäynnin ulkopuolella, jonne monet irakilaiset olivat kokoontuneet päästäkseen sisään töihin, kertoi tukikohdassa työskentelevä Ziad Mahmud. Poliisin mukaan kyseessä oli itsemurhaisku.

Baquba sijaitsee noin 60 kilometriä Bagdadista pohjoiseen. Alueella on ollut lukuisia iskuja liittouman joukkoja sekä irakilaispoliiseja vastaan.

Kuusi liittouman sotilasta kuoli miinanraivauksessa Irakissa

Ainakin kuusi liittouman sotilasta kuoli räjähdysonnettomuudessa Suwariyahissa Bagdadin eteläpuolella, kertovat Puolan sotilasviranomaiset.

Räjähdys tappoi kaksi puolalaista, kolme slovakialaista ja yhden latvialaisen sotilaan. Lisäksi useita muita liittouman sotilaita haavoittui onnettomuudessa, kertoivat puolalaisviranomaiset. Myös Slovakian ja Latvian puolustusministeriöt vahvistivat sotilaidensa kuoleman.

Onnettomuus sattui, kun erikoisjoukkojen sotilaat olivat purkamassa Saddam Husseinin aikaisen asevaraston räjähteitä.

Yhtään slovakialaista tai latvialaista sotilasta ei ole aiemmin kuollut Irakissa. Puola on sen sijaan menettänyt aiemmin neljä sotilastaan ja sen lisäksi neljä siviiliä.

Puola johtaa Keski- ja Etelä-Irakissa noin 6500 sotilaan kansainvälistä joukko-osastoa. 2400 sotilaista on puolalaisia.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 08.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.