Mainos

Useita pidätetty epäiltyinä Sysmän vanhasta murhasta

Poliisi on pidättänyt useita henkilöitä, joita epäillään osallisuudesta lähes 12 vuotta sitten Sysmässä tapahtuneeseen sotaveteraani Lauri Ståhlhammarin murhaan.

Rikosylikomisario Matti Himanen KRP:stä ei tässä vaiheessa kerro pidätettyjen tarkkaa lukumäärää eikä sitäkään, millainen osuus heillä tarkkaan ottaen epäillään olleen surmatekoon.

Torstaihin puoleenpäivään mennessä poliisin on päätettävä, esitetäänkö jotakuta tai joitakuita vangittavaksi.

Keskusrikospoliisi aloitti viime vuonna uudelleen pitkään selvittämättä olleen henkirikoksen tutkinnan.

-Tutkinnan lähtökohtana on ollut se, että epäillään muutamien henkilöiden salanneen poliisilta rikokseen liittyviä erittäin oleellisia tietoja, kertoo Himanen.

Viime päivien kuulustelut ovat Himasen mukaan vahvistaneet tätä käsitystä.

Yksin asunut 91-vuotias Lauri Ståhlhammar surmattiin vuoden 1992 heinäkuussa raa'asti asunnossaan. Naapuri löysi hänen ruumiinsa seuraavana päivänä.

Himasen mukaan surmaaja tai surmaajat etsivät todennäköisesti rahaa, jota Ståhlhammarilla asunnossaan oli tai uskottiin olevan.

Keskusrikospoliisin Mikkelin yksikkö teki murhan jälkeen laajan esitutkinnan, jossa kuulusteltiin kymmeniä ihmisiä ja tarkastettiin suuri määrä vihjeitä. Tutkinta keskeytettiin tuloksettomana vuonna 1995.

Viime vuonna poliisi palasi asian pariin, koska selvittämättömiä rikoksia pyritään tarkastelemaan aika ajoin uudelleen.

- Muuta erityistä syytä ei ollut kuin se, että on selvittämätön henkirikos, sanoo Himanen.

Vanhaa aineistoa perkaamalla poliisille alkoi hahmottua käsitys, että tekijä tai tekijät ovat tienneet vanhuksen ennalta. Himasen mukaan tutkinnan painopiste on nyt kuulusteluissa. Sen lisäksi vertaillaan teknisen tutkinnan aineistoa. Myös vihjetietoja kaivataan.

Poliisi pyytää henkirikoksesta oleellisia tietoja tietäviä ottamaan yhteyttä KRP:n Mikkelin yksikköön numeroon 015-204 0704.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.