Mainos

Useita palestiinalaisia kuoli Israelin tulituksessa

Israel jatkaa iskujaan palestiinalaisalueille, Arafat pyysi diplomaattiapua.

Israelin sotilas ampuu palestiinalaisia kohti

Israelin armeijan sotilaat ovat tänään surmanneet kaksi palestiinalaista lähellä Betlehemiä, jonne israelilaiset panssarivaunut tunkeutuivat aiemmin tänään, kertoivat sairaalalähteet.

Aiemmin päivällä panssarivaunut tunkeutuivat Betlehemin lisäksi Beit Jalaan Länsirannalla. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat ottivat haltuunsa useita rakennuksia kaupungeista tai niiden läheisyydestä.

Israelin armeijan mukaan Beit Jalan ja Beit Sahourin palestiinalaisalueilta tulitettiin kohti Gilon ja Har Homan juutalaissiirtokuntia Itä-Jerusalemissaviime yönä. Tilanne aiheutti yhteenottoja sotilaiden ja palestiinalaisten pyssymiesten välillä.

Sairaalalähteiden mukaan välikohtauksessa haavoittui ainakin seitsemän palestiinalaista, joista kolme vakavasti. Palestiinalaispoliisin kerrottiin saaneen surmansa israelilaisten ampumasta luodista Ramallahissa Länsirannalla. Palestiinalaislähteen mukaan lisäksi Gazan alueella 13-vuotias palestiinalaispoika kuoli, kun Israelin joukot tulittivat Khan Younisin pakolaisleiriä.

Torstaina Israelin helikopterit hyökkäsivät Betlehemissä ja kolme palestiinalaisaktivistia sai surmansa. Yksi israelilainen kuoli ja kaksi haavoittui puolestaan palestiinalaisten ampumista laukauksista Länsirannalla sijaitsevan Jerikon kaupungin lähellä. Israelin joukot tunkeutuivat torstaina myös Ramallahin, Nablusin ja Jeninin palestiinalaisalueille.

Tilanne kärjistyi keskiviikkona, kun Israelin matkailuministeri Rehavam Zeevi murhattiin Jerusalemissa. Israel on syyttänyt tapauksesta palestiinalaishallintoa.

Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat pyysi torstaina ulkomaisia diplomaatteja vetoamaan Israeliin, että palestiinalaisaktivisteihin kohdistuvat iskut loppuisivat. Israel on kiistänyt suunnittelevansa palestiinalaisjohtajien surmaamista. Asiasta kertoneen palestiinalaisen viranomaisen mukaan Arafat antoi ymmärtää, että murhasuunnitelmat kohdistuvat myös häneen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.