Mainos

Useita lompakkovarkaita kiinni Etelä-Suomessa

Poliisi on ottanut kiinni neljä lompakkovarasta, jotka toimivat Helsingissä ja muualla Etelä-Suomessa.

Mäntsälässä jäi viime ikuun viimeisellä viikolla kiinni ulkomaalainen mies ja nainen yrittäessään varastaa naisen lompakon. Kyseinen pari on syyllistynyt Helsingissä lukuisiin lompakkovarkauksiin. Varkauksia tapahtui myös Porvoossa, Lohjalla, Orimattilassa ja Lahdessa.

Useassa tapauksessa tekijät olivat saaneet haltuunsa pankkikortin tunnusluvun, jonka avulla he olivat nostaneet pankkiautomaatista rahaa.

Nostetut rahasummat nousevat useisiin tuhansiin euroihin. Pariskunta on vangittu.

Viime kuun lopussa jäi kiinni myös 17-vuotias nuorukainen, jonka epäillään syyllistyneen vähintään 19 varkauteen, jotka ovat kaikki tapahtuneet Helsingissä. Nuori mies on ollut osallisena myös edellä mainitun pariskunnan tekemissä rikoksissa. Helsingin käräjäoikeus vangitsi nuorukaisen tämän nuoresta iästä huolimatta.

Lompakkoja varastettiin raitiovaunuissa

Tämän kuun alussa jäi kiinni ulkomaalainen 55-vuotias mies, jonka epäillään syyllistyneen lukuisiin lompakkovarkauksiin Helsingin keskustan raitiovaunuissa. Varkauksia tapahtui erityisesti 4- ja 7-linjan raitiovaunuissa. Miehen otti kiinni itse teossa kaksi sivullista. Käräjäoikeus on vanginnut miehen.

Yhteistä kaikille jutuille on, että teot ovat pääsääntöisesti kohdistuneet vähintään keski-ikäisiin naisiin. Osassa tekoja pankkikortin tunnusluku on saatu urkittua pankkiautomaatilla ja osassa se on löytynyt uhrin lompakosta.

Vältä ruuhkia pankkiautomaateilla

Lompakkovarkauksien välttämiseksi poliisi kehottaa huolehtimaan hyvin kantamuksista ja pitämään laukkujen vetoketjut suljettuina. Lompakkoa ei pidä säilyttää takin avonaisissa taskuissa tai housujen takataskussa, eikä pankki- ja luottokortteja sekä niiden tunnuslukuja samassa paikassa.

Ruuhkia esimerkiksi liikennevaloissa ja pankkiautomaattijonoissa on syytä välttää. Tuntemattomien henkilöiden avuntarjouksiin esimerkiksi kantamuksien nostamisessa junaan tms. on aiheellista suhtautua varauksellisesti.

Lompakkovarkauden tapahduttua on erityisen tärkeää ilmoittaa asiasta heti poliisille ja tehdä rikosilmoitus. Oleellista ilmoitusta tehdessä on muistaa mahdollisimman tarkasti tapahtumapaikka ja aika, olosuhteet tapahtumahetkellä, anastettu omaisuus ja myös oma vaatetus. Oman vaatetuksen muistamisesta on apua etsittäessä varkaustapausta esimerkiksi jostakin kaupungin lukuisista valvontakameroista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.